foto: AFP/Scanpix
Austrālija maksās subsīdijas Covid-19 dēļ grūtībās nonākušiem uzņēmumiem
824 eiro par darbinieku katras divas nedēļas.
Pasaulē
2020. gada 30. marts, 14:41

Austrālija maksās subsīdijas Covid-19 dēļ grūtībās nonākušiem uzņēmumiem

Jauns.lv / LETA

Austrālijas valdība maksās uzņēmumiem subsīdijas - 1500 Austrālijas dolāru (824 eiro) par darbinieku katras divas nedēļas - algu izmaksām Covid-19 krīzes laikā, pirmdien paziņojis Austrālijas premjerministrs Skots Morisons.

Premjers paziņoja, ka subsīdijas ir daļa no 130 miljardu Austrālijas dolāru (71,4 miljardu eiro) lielās palīdzības paketes, lai atbalstītu ekonomiku Covid-19 vīrusa izraisītās krīzes laikā. Aplēsts, ka turpmākajos mēnešos palīdzība būs nepieciešama sešiem miljoniem austrāliešu.

Saskaņā ar plānu subsīdijas saņems uzņēmumi un bezpeļņas organizācijas, kurām koronavīrusa dēļ apgrozījums samazinājies par 30%. Mērķis ir saglabāt darbavietas apstākļos, kad darba nav.

Subsīdijas sāks izmaksāt maija pirmajā nedēļā ar atpakaļejošu datumu - 30.martu - un uzņēmumi tās varēs saņemt sešus mēnešus.

Tiesības uz maksājumiem būs arī darbiniekiem, kas atlaisti kopš 1.marta.

Subsīdijas būs atbalsts gan pilnas slodzes, gan pusslodzes darbiniekiem un nepastāvīgajiem darbiniekiem, kas strādājuši uzņēmumā vismaz gadu, kā arī individuālajiem uzņēmējiem.

Šis ir trešais un lielākais stimuls, ko Austrālijas valdība devusi ekonomikai, lai stiprinātu to Covid-19 krīzes laikā. Valdība jau ir iepludinājusi ekonomikā aptuveni 70 miljardus Austrālijas dolāru (38,4 miljardus eiro).

"Ļaunākajā scenārijā mēs varam pieredzēt valstu ieslīgšanu haosā, - tā nebūs Austrālija," solīja Morisons.