foto: AFP/Scanpix
Lietuvā publicē Covid-19 inficēto pārvietošanās maršrutus
Viļņā koronavīrusa testus mediķi ņem pat uz ielas no autovadītājiem un pasažieriem.
Pasaulē
2020. gada 29. marts, 08:30

Lietuvā publicē Covid-19 inficēto pārvietošanās maršrutus

Kas Jauns Avīze

Lietuvas Nacionālais sabiedrības veselības centrs publicē informāciju par maršrutiem, kā valstī pārvietojušies inficētie, pirms viņiem atklāta slimība.

Vārdus un dzīvesvietas adreses, protams, neatklāj, mērķis ir mudināt atsaukties cilvēkus, kas bijuši norādītājās vietās konkrētos datumos un varējuši būt saskarē.

Par katru gadījumu sniegta informācija, kad un no kādas valsts cilvēks atgriezies Lietuvā, vai mājās nokļuvis ar sabiedrisko vai personisko transportu, kad un kādās sabiedriskajās vietās uzturējies, kad viņam parādījušies simptomi un diagnosticēta slimība. Šīs ziņas ilustrētas ar pārvietošanās maršrutu kartēm.

Situācijas ir dažādas – darbs, koncerta apmeklējums, vizīte pie ārsta, viesības restorānā, iepirkšanās, brauciens autobusā vai taksometrā. “Ieskatieties – vai arī jūs tur tobrīd neatradāties?” mudināti lasītāji.

20. martā Ukmerģes slimnīcā aizsaulē aizgāja Lietuvā pirmais Covid-19 pirmais upuris – cienījama vecuma sieviete ar hroniskām veselības problēmām. Vīruss diagnosticēts jau pēc nāves, uz pārbaudi uzstājuši tiesu medicīnas eksperti.
Veselības ministra vietnieks Aļģirds Šešeļģis pieļāvis, ka sieviete, visticamāk, inficējusies slimnīcā: “19. martā viņa tika izrakstīta no slimnīcas, tad atgriezās.”