foto: AFP/Scanpix
Ķīnā visi jaunie koronavīrusa gadījumi atkal ir "importēti"
Vilciena darbinieks stacijā Hubei provincē.
Pasaulē
2020. gada 26. marts, 07:49

Ķīnā visi jaunie koronavīrusa gadījumi atkal ir "importēti"

Jauns.lv / LETA

Ķīnā pēdējo 24 stundu laikā ir apstiprināti 67 jauni inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu, un visi šie gadījumi atkal ir "importēti", ceturtdien paziņoja Nacionālā veselības komisija.

Pēdējās diennakts laikā reģistrēti arī seši jauni nāves gadījumi no koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19.

Ķīnā tagad ir reģistrēts pavisam 541 "importēts" inficēšanās gadījums - galvenokārt Ķīnas pilsoņiem, kas atgriezušies dzimtenē.

Bijušais koronavīrusa uzliesmojuma epicentrs Hubei province, kas kopš janvāra bija noslēgta, no trešdienas atkal ir atvērta kontaktiem ar pārējo Ķīnu. Veselie Hubei provinces iedzīvotāji ārpus šīs provinces galvaspilsētas Uhaņas tagad drīkst doties uz pārējo Ķīnas teritoriju. Uhaņas pilsēta atļaus saviem iedzīvotājiem atstāt pilsētu no 8.aprīļa.

Daudzas pilsētas ir ieviesušas stingrus noteikumus, lai ievietotu karantīnā iebraucējus, bet valsts aviācijas dienests svētdien paziņoja, ka visi starptautiskie avioreisi uz Pekinu tiks novirzīti uz citām pilsētām, kur tiks pārbaudīti pasažieri.

Valsts mediji otrdien brīdināja par otru infekciju vilni, kas ir "ļoti iespējams, pat neizbēgams" "neadekvātu karantīnas pasākumu dēļ".

Ķīnā apstiprināto infekcijas gadījumu skaits tagad ir sasniedzis 81 285, bet nāves gadījumu skaits ir pieaudzis līdz 3287. 74 051 no inficētajiem jau ir izveseļojies.