foto: AP/Scanpix
Čehija Covid-19 dēļ izved no Irākas savus karavīrus
Līdz pagājušās nedēļas nogalei Irākā bija reģistrēti 233 inficēšanās gadījumi ar Covid-19 un 20 nāves gadījumi. Svētdien Irāka nolūkā ierobežot vīrusa izplatību noteica valsts mēroga pārvietošanās ierobežojumus./Ilustratīvs attēls.
2020. gada 24. marts, 22:50

Čehija Covid-19 dēļ izved no Irākas savus karavīrus

Jauns.lv / LETA

Čehijas armija otrdien paziņojusi, ka bažās par drošību un jaunā koronavīrusa izplatību atsaukusi 30 karavīrus, kas atradušies misijā Irākā.

Transporta lidmašīna "Airbus A-319" ar 30 čehu karavīriem otrdienas vakarā nosēdusies Prāgas militārajā lidlaukā, teikts Aizsardzības ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Čehijas karavīri Irākā uzturējās NATO misijas "Inherent Resolve" ietvaros. Uz Irāku bija nosūtīti arī vairāki ķīmisko ieroču speciālisti un militārie policisti.

"Mēs uz laiku atsaucam mūsu karavīrus, ņemot vērā ievērojamos ierobežojumus operācijas uzdevumu veikšanai," norādījis ģenerālmajors Jozefs Kopeckis. "Starp iemesliem ir drošības draudi, pašreizējā koronavīrusa epidēmija, kā arī plānotā abu misiju restrukturizācija," piebilda ģenerālis.

Līdz pagājušās nedēļas nogalei Irākā bija reģistrēti 233 inficēšanās gadījumi ar Covid-19 un 20 nāves gadījumi. Svētdien Irāka nolūkā ierobežot vīrusa izplatību noteica valsts mēroga pārvietošanās ierobežojumus.

Tikmēr Čehijā līdz otrdienai reģistrēti 1394 inficēšanās gadījumi un divi nāves gadījumi.