Neraugoties uz Covid-19 izplatību, briti bauda brīvdienas un drūzmējas Ričmondas parkā

Neskatoties uz Covid-19 plašo izplatību un valdības lūgumu ievērot sociālo distancēšanos, aizvadītajā nedēļas nogalē, 21. un 22. martā, Ričmondas parks ...

Pasaulē

"Google" varētu dalīties ar lietotāju atrašanās vietas datiem, lai var izsekot, kā cilvēki ievēro sociālo distancēšanos

Jauns.lv

"Google" apsver iespēju dalīties ar lietotāju datiem, kas nosaka viņu atrašanās vietu, lai palīdzētu Apvienotās Karalistes valdībai noteikt, kā cilvēki ievēro sociālo distancēšanos, ziņo dailymail.com.

"Google" varētu dalīties ar lietotāju atrašanās vi...

Tehnoloģiju giganta sniegtie dati būtu anonīmi, lai nenorādītu uz kādu konkrētu cilvēku, bet lai valdība varētu aplūkot kopējo ainu.

Tas darbotos līdzīgi kā "Google Maps", kas izmanto datus par atrašanās vietu lietotāju mobilajos tālruņos, izsekojot automašīnu pārvietošanos un parādot, kad noteiktās vietās ir intensīva satiksme.


Šādi dati varētu sniegt informāciju, kur un kad cilvēki pulcējas, tādējādi palīdzot valdības turpmākajiem pasākumiem cīņā pret Covid-19.

Arī aplikācija "Citymapper" saņēmusi valdības lūgumu sniegt informāciju pētnieciskos nolūkos un piekritusi. Visi privātie lietotāju dati tiks aizsargāti un informācija par atrašanās vietām tiks sniegta anonīmi, nenorādot konkrētu personu identifikācijas datus.

Pagāšnedēļ arī Amerikas Savienoto Valstu (ASV) valdība uzsāka līdzīgas pārrunas ar "Google" un "Facebook".

Arī ASV pilsoņu datus plānots iegūt anonīmā veidā, lai izsekotu nevis konkrētus indivīdus, bet gan iegūtu datus, kur pulcējas lielākas grupas. Mērķis ir samazināt koronavīrusa Covid-19 izplatību, nevis izsekot pilsoņus.