foto: AFP/Scanpix
Lukašenko mudina Covid-19 dēļ nekrist panikā, bet "vienkārši strādāt"
"Īpaši tagad laukos. Patīkami skatīties televizorā - cilvēki traktoros strādā. Traktors visus izārstēs. Lauki visus izārstēs," norādīja Lukašenko.
Pasaulē
2020. gada 16. marts, 19:47

Lukašenko mudina Covid-19 dēļ nekrist panikā, bet "vienkārši strādāt"

Jauns.lv / LETA

Koronavīrusa uzliesmojuma dēļ nevajadzētu sabiezināt krāsas, pirmdien tiekoties ar amatpersonām mudināja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, uzsverot, ka nevajag krist panikā, bet "vienkārši strādāt".

Epidemioloģiskā situācija Baltkrievijā ir pat labāka nekā "parastajos, neproblemātiskajos" gados, un uz to labvēlīgu iespaidu atstāj aukstais, saulainais laiks, televīzijas pārraidītajā sanāksmē skaidroja prezidents.

Līderis arī norādīja uz vienu otru pozitīvu tendenci, kas vērojama koronavīrusa pandēmijas sakarā.

"Vismaz iemācīja mums sekot līdzi sev - tos, kas to vēl neprata. Laikā mazgāt rokas. Tas arī ir ļoti derīgi," uzsvēra Lukašenko.

Baltkrievijas līderis mudināja nekrist panikā, bet "vienkārši strādāt".

"Īpaši tagad laukos. Patīkami skatīties televizorā - cilvēki traktoros strādā. Traktors visus izārstēs. Lauki visus izārstēs," norādīja līderis.

Izsakoties par Krievijas neseno lēmumu slēgt robežu ar Baltkrieviju, Lukašanko sacīja, ka "visa Krievija mutuļo no koronavīrusa", tomēr slēdz robežu ar Baltkrieviju.

Šādam solim būs negatīvas sekas, par kurām Maskava nav padomājusi, brīdināja līderis.

Baltkrievijā ir deviņi miljoni iedzīvotāju, un tur konstatēti 36 koronavīrusa gadījumi.