foto: AP/Scanpix
Ķīna atvieglos ceļošanas ierobežojumus Hubei provincē
Šobrīd nav nekādu norāžu, ka iedzīvotāji varēs pamest provinci, un šo pasākumu rezultātā ierobežojumi Hubei galvaspilsētā Vuhaņā netiks mazināti.
Pasaulē
2020. gada 10. marts, 17:27

Ķīna atvieglos ceļošanas ierobežojumus Hubei provincē

Jauns.lv / LETA

Ķīnas varasiestādes mazinās ierobežojumus koronavīrusa epicentrā Hubei provincē, ļaujot veselajiem iedzīvotājiem ceļot provinces robežās, otrdien pavēstīja varasiestādes.

Hubei kopš janvāra tika noteikts stingrs izolācijas režīms no pārējās valsts, un 56 miljoni tās iedzīvotāju dzīvoja karantīnas apstākļos, tomēr jaunu inficēšanās gadījumu skaits pēdējo nedēļu laikā sarucis.

Kā pavēstīja provinces valdība, izveidota mobilā lietotne, kas tiks izmantota, lai iedzīvotājiem piešķirtu veselības situācijai atbilstošus krāsu kodus, un iedzīvotāji, kuriem tiks piešķirts zaļais kods, varēs provinces robežās ceļot vidēja un zema riska apvidos.

Šobrīd nav nekādu norāžu, ka iedzīvotāji varēs pamest provinci, un šo pasākumu rezultātā ierobežojumi Hubei galvaspilsētā Vuhaņā netiks mazināti.

Ceļot varēs vienīgi tie iedzīvotāji, kuriem būs piešķirts zaļais kods - apliecinājums, ka viņiem nav bijis kontaktu ar inficētiem cilvēkiem, un arī tikai tad, ja viņi dzīvo vidēja vai zema riska apvidos.

Gadījumos, kad inficēšanās ir apstiprināta vai par to radušās aizdomas, tiks piešķirts sarkanais kods, bet dzeltenais kods būs norāde, ka ir bijis kontakts ar cilvēku, kura inficēšanās ir apstiprināta.

Iedzīvotājiem, kuriem piešķirts sarkanais kods, jāuzturas karantīnas apstākļos.

Pilsētas, novadi un rajoni, kuros vismaz divas nedēļas jaunu inficēšanās gadījumu nav bijis, tiek atzīti par zema riska reģioniem.

Otrdien Hubei apstiprināti tikai 17 jauni koronavīrusa gadījumi, un tie visi ir Vuhaņā.

Koronavīrusa uzliesmojumā Ķīnā konstatēti 80 754 inficēšanās gadījumi, bet 3136 cilvēki miruši. Vissmagāk cietusi Hubei province, bet provinces robežās - tās administratīvais centrs Vuhaņa.

Ķīnas prezidents Sji Dziņpins, otrdien uzturoties vizītē Vuhaņā, atzina, ka koronavīrusa epidēmijas izplešanās "pamatā ir savaldīta".

"Centienos Hubei un Vuhaņā stabilizēt situāciju un apturēt paisumu ir gūti pirmie