foto: AFP/Scanpix
Ķīnā koronavīrusa upuru skaits sasniedz 3070; Itālijā mirušo skaits pieaudzis līdz 197
Mediķi Vuhaņā.
Pasaulē
2020. gada 7. marts, 13:33

Ķīnā koronavīrusa upuru skaits sasniedz 3070; Itālijā mirušo skaits pieaudzis līdz 197

Jauns.lv / LETA

Jaunā koronavīrusa upuru skaits Ķīnā ir pieaudzis līdz 3070, pēdējo 24 stundu laikā ar šī vīrusa izraisīto slimību "Covid-19" nomirstot 28 cilvēkiem, sestdien paziņoja Nacionālā veselības komisija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Infekcijas gadījumu skaits pēdējo 24 stundu laikā ir pieaudzis par 99 un sassniedzis 80 651. Iepriekšējā diennaktī tas bija pieaudzis par 143.

55 tūkstoši no inficētajiem jau ir izveseļojušies.

No jaunajiem infekcijas gadījumiem 25 bija ārpus uzliesmojuma epicentra Hubei provinces. Visi jaunie nāves gadījumi bija šajā provincē.

Lai gan Ķīna vēl arvien ir pirmajā vietā pasaulē jaunā koronavīrusa infekcijas gadījumu un nāves gadījumu ziņā, infekcijas gadījumu skaits tagad straujāk pieaug citās valstīs, sevišķi Dienvidkorejā un Itālijā. Infekcijas gadījumu skaits pasaulē piektdien pārsniedza 100 tūkstošus.

Itālijā jaunā koronavīrusa gadījumu skaits piektdien pieaudzis līdz 4636, bet mirušo skaits no tā izraisītās slimības "Covid-19" sasniedzis 197, ziņoja Civilās aizsardzības aģentūra.

Pēdējās diennakts laikā mirušo skaits palielinājies par 49 cilvēkiem, bet inficēto skaits pieaudzis no apmēram 3800 līdz 4636.

Intensīvajā aprūpē esošo pacientu skaits ir pieaudzis no 351 līdz 426.

Nacionālā veselības institūra vadītājs Silvio Bruzaferro sacīja, ka veselības iestādes valsts ziemeļu reģionos reorganizējušās "rekordlaikā" un vismaz pašlaik tiek galā ar pacientu skaitu.

Satraukumu gan rada inficēšanās gadījumi mediķu starpā. Kādiem 200-250 mediķiem koronavīrusa testi bijuši pozitīvi vai viņi tiek novēroti saistībā ar iespējamu inficēšanos.

Par inficēšanās gadījumiem ziņojuši visi Itālijas reģioni, bet visvairāk inficēto ir ziemeļu reģionos - Lombardijā, Emīlijā-Romanjā, Veneto un Pjemontā.

Saskaņā ar ASV Džona Hopkinsa universitātes veiktu uzskaiti, jaunā koronavīrusa gadījumu skaits visā pasaulē piektdien pārsniedza 100 000 robežu.

Par pirmajiem infekcijas gadījumiem piektdien paziņoja Serbija un Vatikāns.

Lielbritānijā infekcijas gadījumu skaits piektdien pieaudzis par 48 līdz 163, Šveicē tas vairāk nekā divkāršojies līdz 210, Vācijā pieaudzis līdz 639, bet Francijā pietuvojies 600.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Horvātija, kur līdz šim apstiprināti 11 koronavīrusa pacienti, piektdien deva rīkojumu visām skolām atlikt jebkādus skolēnu braucienus pār valsts robežām.

Itālija ir slēgusi skolas līdz marta vidum. Francijā ir slēgtas skolas divos koronavīrusa sevišķi skartos reģionos, no kuriem viens robežojas ar Vāciju.

Stokholmā un piepilsētās tika slēgtas piecas skolas pēc ziņām, ka skolēni, vecāki vai skolotāji inficējušies ar jauno koronavīrusu. Zviedrijā ir reģistrēts 101 koronavīrusa gadījums, tai skaitā 59 Stokholmas reģionā.

Nīderlande piektdien paziņoja par pirmo "Covid-19" upuri, kas bija 86 gadus vecs vīrietis.