foto: Postimees Grupp/Scanpix Baltics
Otrais jaunā koronavīrusa pacients Igaunijā, kurš ieradies caur Latviju, dzīvo Tartu
Slimnīca Tallinā
2020. gada 4. marts, 18:00

Otrais jaunā koronavīrusa pacients Igaunijā, kurš ieradies caur Latviju, dzīvo Tartu

Jauns.lv / LETA

Otrais ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19" saslimušais dzīvo Tartu, trešdien paziņoja Tartu pašvaldība.

Pilsētas mērs Urmass Klāss uzsvēris, ka pilsēta sadarbojas ar Sociālo lietu ministriju un Veselības departamentu, rūpējoties, lai pilsētas iedzīvotāji būtu drošībā.

"Lūdzam cilvēkus ļoti nopietni izturēties pret Veselības departamenta norādījumiem, kas attiecas uz ikdienas higiēnas noteikumiem un rīcību pēc ierašanās no riska zonas un simptomu parādīšanās," sacījis Klāss.

Viņš piebildis, ka pašvaldība pastāvīgi uztur sakarus ar pilsētas iestādēm, kurām dotas konkrētas instrukcijas kā sekot Veselības departamenta rekomendācijām.

Jau ziņots, ka Igaunijā otrdien apstiprināts otrs saslimšanas gadījums ar "Covid-19", saslimušais cilvēks sestdien ar lidmašīnu ielidojis Rīgā no Itālijas pilsētas Bergamo un tad ar savu automašīnu devies uz Igauniju. Saslimušajam ir viegli simptomi, viņš ārstējas mājās.

Pirmais saslimšanas gadījums Igaunijā tika apstiprināts 27.februārī. Ar "Covid-19" saslimušais Irānas pilsonis, kurš ir Igaunijas pastāvīgais iedzīvotājs. bija ieradies Rīgā ar lidmašīnu caur Stambulu un ar autobusu devies uz Tallinu.

Latvijā līdz šim konstatēts viens saslimšanas gadījums ar "Covid-19", un paciente jau ir izrakstīta no slimnīcas.