foto: scanpix
"Es tikai protu izvairīties no nāves!" - 111 gadus vecs brits kļūst par vecāko vīrieti pasaulē
Bobs Veitons.
Pasaulē
2020. gada 27. februāris, 15:14

"Es tikai protu izvairīties no nāves!" - 111 gadus vecs brits kļūst par vecāko vīrieti pasaulē

Jauns.lv

111 gadus vecais bijušais skolotājs un inženieris no Hempšīras, Lielbritānijā, atzīts par pasaules vecāko vīrieti, vēsta BBC.

Bobs Veitons dzimis 1908. gada 29. martā. Vīrietis kļuvis par pasaules vecāko vīrieti pēc tam, kad 112 gadu vecumā Japānā miris līdz šim vecākā vīrieša titula nēsātājs. Viņa nāve iestājusies vien dažas dienas pēc Ginesa rekorda sertifikāta saņemšanas. 

Par savu jauno titulu Veitona kungs izteicies: “Es nejūtos pārāk iepriecināts, jo tas tikai nozīmē, ka kāds cits ir nomiris! Tikai pieņemu to, kā faktu. Pasaules vecākā vīra tituls nav nekas tāds uz ko es būtu tiecies.”. 

Veitona kungs strādājis par inženieri Taivānā, Japānā un Kanādā. Šobrīd 111 gadus vecais kungs pavada savas dienas veco ļaužu aprūpes kompleksā Lielbritānijā. “Es neesmu darījis neko īpašu, lai sasniegtu šādu vecumu. Tāpat es nevarētu teikt, ka būtu to pelnījis. Es vienkārši esmu viens no laimīgajiem,” BBC atzinis Bobs Veitons. 

Tāpat viņš atzina, ka svarīgākais dzīvē nav nauda, bet gan smiekli. “Lielāko daļu no nepatikšanām pasaulē izraisa tas, ka cilvēki uztver sevi pārāk nopietni. Mans ilgmūžības noslēpums ir vienkārši spēja izvairīties no nāves,” paudis Bobs. 

Jāpiebilst, ka pasaulē ir aptuveni 50 sieviešu, kuras ir vecākas par britu rekordistu. Pasaules vecākā persona šobrīd ir kāda 117 gadus veca dāma Keina Tanaka.