foto: EPA/Scanpix
Ķīnā koronavīrusa "Covid-19" upuru skaits sasniedz 1868
Slimnīca vīrusa sākumpunktā Uhaņā.
Pasaulē
2020. gada 18. februāris, 07:22

Ķīnā koronavīrusa "Covid-19" upuru skaits sasniedz 1868

Jauns.lv / LETA

Jaunā koronavīrusa "Covid-19" upuru skaits Ķīnā ir sasniedzis 1868 pēc tam, kad pēdējo 24 stundu laikā ar šo vīrusu miruši 98 cilvēki, tai skaitā 93 uzliesmojuma sākumpunktā Hubei provincē, otrdien paziņoja nacionālā veselības komisija.

Pēdējo 24 stundu laikā arī reģistrēti 1886 jauni inficēšanās gadījumi, tai skaitā 1807 Hubei provincē, kopējam inficēto skaitam kopš epidēmijas sākuma pagājušā gada decembrī visā kontinentālajā Ķīnā sasniedzot 72 436.

Nāves gadījumu skaits un infekcijas gadījumu skaits pēdējās 24 stundās ir pieauguši lēnāk nekā iepriekšējā diennaktī.

Ārpus vissmagāk skartās Hubei provinces, kura praktiski ir nošķirta no ārpasaules, lai ierobežotu vīrusa izplatīšanos, infekcijas gadījumu skaita pieaugums sarūk. Ķīnas nacionālā veselības komisija to uzskata par zīmi, ka uzliesmojums tiek kontrolēts.

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) vadītājs Tedross Adanoms Gebrejesuss gan paziņoja, ka šī tendence "jāinterpretē ļoti piesardzīgi".

"Tendences var mainīties, kad tiek skartas jaunas populācijas. Ir pāragri teikt, vai šis ziņotais kritums turpināsies. Vēl ir iespējami visi scenāriji," PVO vadītājs pirmdien sacīja reportieriem.