foto: Ekrānuzņēmums
Cietuma slimnīcā miris Krasnodaras kanibāls Bakšejevs
38 gadus vecais Dmitrijs noliedza, ka kopā ar sievu Natāliju Bakšejevu būtu praktizējuši kanibālismu jeb cilvēkēšanu.
Pasaulē
2020. gada 17. februāris, 23:41

Cietuma slimnīcā miris Krasnodaras kanibāls Bakšejevs

Jauns.lv

Rostovā pie Donas cietuma slimnīcā miris Krasnodaras iedzīvotājs Dmitrijs Bakšejevs, kurš bija notiesāts par slepkavību un upura ķermeņa sadalīšanu.

Bakšejevs miris svētdien, 16.februārī, savā „Facebook” profilā vēsta sabiedrības aizstāve Jūlija Fedotova. Viņa kopā ar savu advokātu Alekseju Avanesjanu dodas uz cietuma slimnīcu, lai noskaidrotu apstākļus.

foto: Ekrānuzņēmums
38 gadus vecais Dmitrijs noliedza, ka kopā ar sievu Natāliju Bakšejevu būtu praktizējuši kanibālismu jeb cilvēkēšanu.

Krasnodaras kanibālus – vīru un sievu – aizturēja 2017.gada septembrī. Tas izdevās pateicoties strādniekiem, kuri uz ielas nejauši atrada telefonu.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka attēlos, kurus policijai parādīja asfalta licējs, bija redzama bezvēsts pazudusī sieviete un Dmitrijs, pozējot pie sadalītā līķa.

Pēc telefona īpašnieka atrašanas un aizturēšanas tika noskaidrots, ka aizturētais ar savu dzīvesbiedri varētu būt vainīgi sērijveida slepkavībās un kanibālismā. Dmitrija un Natālijas dzīvesvietā policija atrada maisus ar septiņu dažādu cilvēku ķermeņa daļām un pat konservus ar tām.

foto: Ekrānuzņēmums
Natālija Bakšejeva un attēls no viņas ledusskapja.

Vīrietis noliedzis, ka kopā ar sievu Natāliju Bakšejevu būtu praktizējuši kanibālismu jeb cilvēkēšanu. Viņš atzina tikai vienu epizodi, kurā tiek apsūdzēts.

Natālijai Bakšejevai 2019.gada februāra beigās piesprieda desmit gadus kolonijā. Viņa tika atzīta par vainīgu musināšanā uz slepkavību.

Šī lieta iepriekš apvīta ar daudzām neskaidrībām, tostarp mediju publicētām puspatiesībām un pat klajiem izdomājumiem, atsaucoties uz pāra kaimiņu un paziņu teikto.

Cilvēku nogalināšana

Policija vēstīja, ka upuri, vistcamāk, iemidzināti ar korvalola palīdzību. Šī medikamenta smaka regulāri plūdusi no Bakšejevu dzīvokļa.

Pirmajā izmeklētāju apgaitā atrastas astoņu cilvēku ķermeņa daļas - gan samarinētas burciņā, gan žāvētas ādas loksnes. Atrastas fotogrāfijas, kurās cilvēka galva uzservēta uz šķīvja starp mandarīniem.

Dmitrijs Bakšejevs pie upuriem nereti pozējis, uzņemdams selfijus. "Kulinārajos eksperimentos" redzama kāda seja, kurai acu vietā sabakstītas olīvas un degunā iespraustas citrona šķēles.

Jau agrāk bijuši signāli par šausmām netīrajā dzīvoklī, kas apstiprinājušas tikai tagad. Proti, kāda vietējā veikaliņa pārdevēja stāsta,ka reiz Dmitrijs iegājis bodē, nolicis uz grīdas somu un no tās sākušas tecēt asinis.