foto: EPA/Scanpix
PVO neuzskata par nepieciešamu ārzemnieku evakuāciju no koronavīrusa epicentra Ķīnā
ASV, Japāna, Francija un vairākas citas valstis izstrādā plānus, lai evakuētu savus pilsoņus no Uhaņas.
Pasaulē
2020. gada 28. janvāris, 15:05

PVO neuzskata par nepieciešamu ārzemnieku evakuāciju no koronavīrusa epicentra Ķīnā

Jauns.lv / LETA

Ārvalstu pilsoņu evakuācija no koronavīrusa epicentra Ķīnā nav nepieciešama, atsaucoties uz Pasaules Veselības organizāciju (PVO), otrdien ziņo Ķīnas mediji.

PVO paziņoja, ka vēl gaida apstiprinājumu sava vadītāja Tedrosa Adanoma Gebrejesusa izteikumiem pēc tikšanās ar Ķīnas amatpersonām Pekinā.

ASV, Japāna, Francija un vairākas citas valstis izstrādā plānus, lai evakuētu savus pilsoņus no Uhaņas, no kurienes Ķīnā izplatījies jaunais vīruss.

foto: EPA/Scanpix
ASV, Japāna, Francija un vairākas citas valstis izstrādā plānus, lai evakuētu savus pilsoņus no Uhaņas.

Ķīnā pēc inficēšanās ar koronavīrusu miruši jau vairāk nekā 100 cilvēki.

Vairāk nekā 50 miljoni cilvēku Uhaņā un kaimiņu pilsētās ir pakļauti ceļošanas ierobežojumiem. Apturēta aviosatiksme, vilcienu un autobusu satiksme, kas ved uz un no šī apgabala.

Ķīnā slēdz koronovīrusa krīzes centrā esošo Uhaņu

Ķīna ir paziņojusi, ka no ceturtdienas apturēs aviosatiksmi un vilcienu kustību no Hubejas provinces galvaspilsētas Uhaņas, kura ir jaunā koronavīrusa ...

gallery icon
24

Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra "Siņhua" vēstīja, ka PVO nerekomendē ārvalstu pilsoņu evakuāciju un aicina starptautisko sabiedrību saglabāt mieru.

Ķīnas ārlietu ministrs Vans Ji tikšanās laikā apliecinājis PVO vadītājam, ka Ķīna ir pilnībā spējīga ierobežot šo epidēmiju, ziņo Ķīnas mediji.

PVO pagājušajā nedēļā atturējās pasludināt koronavīrusa epidēmiju par globālu ārkārtēju situāciju, kas būtu izraisījis daudz agresīvāku starptautisku reakciju, tostarp ierobežojumus ceļošanai.

Taču PVO pirmdien atzina, ka kļūdījusies, sākotnēji novērtējot šī vīrusa radītos draudus globālā mērogā kā mērenus, un precizēja, ka risks patiesībā ir liels.

Saskaņā ar Ķīnas varasiestāžu sniegto informāciju Ķīnā ar vīrusu inficējušies vairāk nekā 4500 cilvēku un vēl 7000 cilvēku, iespējams, ir inficējušies, bet tas vēl nav apstiprināts.