foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
Ķīnā dažu dienu laikā plāno uzcelt jaunu slimnīcu, kurā ārstēt ar vīrusu sasirgušos
Būvobjektā darbojas 35 ekskavatori un 10 buldozeri.
2020. gada 24. janvāris, 16:20

Ķīnā dažu dienu laikā plāno uzcelt jaunu slimnīcu, kurā ārstēt ar vīrusu sasirgušos

Jauns.lv

Ķīnas pilsētā Uhaņā plānots uzcelt slimnīcu, kurā vienlaikus varētu ārstēt 1000 ar jauno koronavīrusu sasirgušos. Bīstamā vīrusa straujās izplatības dēļ slimnīcu iecerēts uzcelt rekordātrumā - dažu dienu laikā, lai tā būtu gatava jau nākamajā nedēļā, ziņo "Reuters".

No vīrusa jau miruši 26 cilvēki, bet inficējušies vairāk nekā 800. Lielākā daļa sasirgušo ir no Ķīnas Hubei provinces, bet viens nāves gadījums fiksēts arī citā Ķīnas daļā. Kā uzliesmojuma centrs identificēts jūras velšu un dzīvnieku tirgus.

Ķīna rekordātrumā ceļ jaunu slimnīcu ar koronavīrusu sasirgušajiem

Ķīnas pilsētā Uhaņā plānots uzcelt slimnīcu, kurā vienlaikus varētu ārstēt 1000 ar jauno koronavīrusu sasirgušos. Bīstamā vīrusa straujās izplatības dēļ ...

gallery icon
16

Jaunā slimnīca tiks būvēta netālu no kompleksa, kas sākotnēji tika paredzēts vietējo strādnieku izmitināšanai. Ēka atradīsies pie ezera Uhaņas nomalē. Slimnīcu būvēs no saliekamajiem būvmateriāliem, tajā paredzēts uzņemt ap 1000 slimnieku.

Ceturtdienas naktī būvobjektā ieradās jau pirmā tehnika, tostarp 10 buldozeri un 35 ekskavatori, lai ēka līdz pirmdienai būtu gatava.

“Šī projekta galvenais mērķis ir atrisināt esošo medicīnisko resursu trūkumu,” teikts laikrakstā "Changjiang Daily". “Tā kā tās būs saliekamās ēkas, tās ne tikai tiks uzbūvētas ātri, bet arī neizmaksās dārgi.” Piektdien būvobjektā strādā vairāk nekā 100 celtnieku.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Ķīna pilsētu sarakstam, kurās koronavīrusa uzliesmojuma dēļ noteikti būtiski transporta ierobežojumi, piektdien pievienojusi vēl četras pilsētas, līdz ar to pārvietošanās ierobežota 41 miljonam cilvēku 13 pilsētās.

Hubei provincē, kur vīrusa uzliesmojums izraisījies, vēl četrās pilsētās apturēta sabiedriskā transporta kustība un slēgtas dzelzceļa stacijas, pavēstīja amatpersonas. Šīs pilsētas ir Sjaņnina, Sjaogaņa, Eņši un Džidzjana.

Džidzjanā, pilsētā ar 550 000 iedzīvotāju, slēgti visi uzņēmumi, atskaitot aptiekas, bet Eņši, kur mīt 800 000 cilvēku, slēgtas visas izklaides vietas.

"Slēgto pilsētu" sarakstam pievienota arī Dzjindžou, kur mīt 6,4 miljoni cilvēku. Izbraukšana no pilsētas dzelzceļa stacijas ir apturēta no plkst.6.00 pēc Latvijas laika.

Vēl pirms tam nolūkā ierobežot nāvējošā vīrusa izplatību satiksme apturēta ar astoņām citām Hubei provinces pilsētām.

Līdz ar dzelzceļa satiksmi uz laiku apturēta arī autobusu un kuģu satiksme. Provinces varasiestādes aicinājušas atcelt arī visus publiskos pasākumus. Savu darbību Hubei apturējušas arī tūrisma aģentūras.

Ķīnā slēdz koronovīrusa krīzes centrā esošo Uhaņu

Ķīna ir paziņojusi, ka no ceturtdienas apturēs aviosatiksmi un vilcienu kustību no Hubejas provinces galvaspilsētas Uhaņas, kura ir jaunā koronavīrusa ...

gallery icon
24

No plkst.6.00 pēc Latvijas laika provincē apturēta arī tīmekļa taksometru pakalpojumu sniegšana un ierobežota taksometru pasažieru uzņemšana uz ielas.

Inficēšanās gadījumi ārpus Ķīnas ir konstatēti Taivānā, Filipīnās, Taizemē, Japānā, Singapūrā, Vjetnamā, Dienvidkorejā un ASV.