foto: REUTERS/SCANPIX
Ziemeļkoreja draud aktivizēt bruņojuma programmu ASV naidīguma dēļ
2020. gada 21. janvāris, 23:31

Ziemeļkoreja draud aktivizēt bruņojuma programmu ASV naidīguma dēļ

Jauns.lv / LETA

Ziemeļkoreja otrdien brīdināja, ka var rast "jaunu ceļu" un aktivizēt savu bruņojuma programmu, ar šo paziņojumu nākot klajā pēc tam, kad Vašingtona, turpinoties kodolsarunu strupceļam, bija noteikusi jaunas sankcijas Ziemeļkorejas uzņēmumiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ziemeļkorejas centieni uzlabot attiecības ar ASV sastapuši naidīgu reakciju, Ženēvā Atbruņošanās konferencē sacīja Ziemeļkorejas pārstāvis Džu Jončhoļs.

"Kaut arī ASV runā par dialoga atsākšanu, tām nav it nekāda nodoma vispirms atteikties no naidīgās politikas pret KTDR," sacīja Džu, lietojot Ziemeļkorejas oficiālā nosaukuma abreviatūru.

"KTDR pastāvīgi attīstīs stratēģisko bruņojumu, kas ir būtisks mūsu nacionālajai drošība un tās priekšnosacījums, līdz ASV nebūs atteikušās no naidīgās politikas un Korejas pussalā nebūs iestājies stabils miers," viņš sacīja.

Džu norādīja, ka bruņojuma nostiprināšanas mērogi būs atkarīgi ASV "attieksmes nākotnē".

Kopš 2018.gada jūnija ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns tikušies jau trīs reizes, taču pēc pēdējā neveiksmīgā samita pagājušā gada februārī Hanojā sarunas faktiski nonākušas strupceļā.