foto: AFP/Scanpix
No cietuma Paragvajā izbēg 76 bīstami ietekmīga grupējuma noziedznieki
Ieslodzījuma vieta Paragvajā.
Pasaulē
2020. gada 20. janvāris, 16:21

No cietuma Paragvajā izbēg 76 bīstami ietekmīga grupējuma noziedznieki

Jauns.lv / LETA

No cietuma Paragvajā netālu no robežas ar Brazīliju izbēguši 76 ieslodzītie, arī daudzi ļoti bīstami Brazīlijas narkotiku un ieroču kontrabandas grupējuma dalībnieki, pavēstīja policija.

Ieslodzītie - gan Brazīlijas, gan Portugāles pilsoņi - no Pedrohuankabaljero cietuma izbēguši pa tuneli, apliecināja policijas preses sekretāre Elena Andrada. "Mūsu labākie policisti devušies uz robežu, lai notvertu cietumniekus," viņa sacīja.

No cietuma izbēguši 76 ieslodzītie - 40 Brazīlijas un 36 Paragvajas pilsoņi, apliecināja amatpersonas. Tieslietu ministre Sesilja Peresa pauda asu nosodījumu, norādot, ka cietumniekiem vajadzēja vairākas nedēļas, lai izraktu tuneli.

Vairums izbēgušo ir ietekmīgā Brazīlijas noziedzīgā grupējuma "Pirmā galvaspilsētas komanda" dalībnieki. Kā sacīja ministre, viņai ir "nopietnas aizdomas, ka šajā noziedzīgajā shēmā ir iesaistītas amatpersonas". Viņa arī uzsvēra, ka izbēgušie ir "ļoti bīstami". Centienos notvert izbēgušos cietumniekus arī Brazīlijas likumsargi robežas apvidos pastiprinājuši drošības pasākumus.