2020. gada 16. janvāris, 13:51

VIDEO: Putins un Asads nofilmēti, baznīcā izsmejot Trampu

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Sīrijas prezidents Bašars Asads nofilmēti, gardi smejoties par ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Putins Sīrijas galvaspilsētā Damaskā ieradies pagājušajā nedēļā un tur ticies ar Asadu.

Video redzams, kā abi valstu vadītāji, viesojoties Austrumu Pareizticīgajā baznīcā, kopā ar baznīcas galvu diskutē par kādu ainu no Bībeles. Tajā teikts, ka kristiešu vajātājs Sauls, dodoties cauri Damaskai, piedzīvojis apgaismību un pievērsies kristietībai. Bībelē teikts, ka Dievs Saulu padarījis aklu, pirms izārstējis un pievērsis ticībai.

Video dzirdams, kā Sīrijas prezidents Asads saka: "Ja Tramps dotos pa šo ceļu, arī viņš kļūtu par labu vīru." Abi kungi sāk gardi smieties un Putins piebilst: "Uzaicini viņu! Viņš nāks." 

"Es esmu tam gatavs!" Krievijas prezidentam atbild Asads, uz ko Putins norāda, ka sazināsies ar Trampu.

foto: Ekrānuzņēmums

Jauns.lv jau ziņoja, ka Putins 7.janvārī ieradies vizītē Sīrijā. 

"Vladimirs Putins no lidostas devās uz Sīrijas Arābu Republikā izvietotā Krievijas Federācijas Bruņoto spēku grupējuma komandpunktu, brauca pa Damaskas ielām," apliecināja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, "Komandpunktā Putins tikās ar Sīrijas prezidentu Bašaru Asadu," norādīja Putina pārstāvis. "Abu valstu prezidenti uzklausīja militārpersonu ziņojumus par situāciju dažādos valsts reģionos."

Asads izteicis atzinību Krievijai un Krievijas karavīriem par palīdzību Sīrijā cīņā ar terorismu un centienos atjaunot valsts dzīvi miera apstākļos. "Tiekoties ar Asadu, Putins norādīja, ka tagad var ar pārliecību konstatēt - ir noiets milzīgs attālums Sīrijas valstiskuma un teritoriālās vienotības atjaunošanā," sacīja Peskovs. "Putins arī norādīja, ka Damaskas ielās ar neapbruņotu aci var manīt liecības tam, ka notiek atgriešanās pie dzīve miera apstākļos," piebilda Kremļa preses sekretārs.