foto: REUTERS/SCANPIX
Vācijas prokuratūra saistībā ar "dīzeļgeitu" izvirza apsūdzības 6 "Volkswagen" darbiniekiem
Automašīnas dodas uz "Volkswagen" rūpnīcu Volfsburgā.
Pasaulē
2020. gada 14. janvāris, 16:49

Vācijas prokuratūra saistībā ar "dīzeļgeitu" izvirza apsūdzības 6 "Volkswagen" darbiniekiem

Jauns.lv / LETA

Vācijas prokuratūra otrdien paziņoja, ka sešiem Vācijas autobūves uzņēmuma "Volkswagen" darbiniekiem, no kuriem trīs ir vadošos amatos, izvirzījusi apsūdzības krāpniecībā saistībā ar izmeklēšanu tā dēvētajā dīzeļgeitas lietā.

Braunšveigas prokuratūra apsūdzējusi šīs sešas personas par apzinātu Eiropas un ASV patērētāju krāpšanu, viņiem iegādājoties dīzeļautomašīnas ar programmatūru, kuras nolūks bija radīt iespaidu, ka automobiļi ir videi mazāk kaitīgi nekā patiesībā.

Šīm sešām personām izvirzītas apsūdzības nopietnā krāpniecībā, sertifikātu netiešā falsificēšanā un nodokļu krāpniecībā saistībā ar darbībām laika periodā no 2006.gada līdz 2015.gadam, norāda prokuratūra.

Vācijas prokuratūra šobrīd veic izmeklēšanu par vairākiem desmitiem pašreizējo un bijušo "Volkswagen" darbinieku saistībā ar skandālu, kas sākās 2015.gada septembrī, uzņēmumam atzīstot, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu rādītāju falsificēšanas programmatūra.

Šobrīd oficiāli apsūdzības šajā lietā izvirzītas 11 cilvēkiem, tostarp "Volkswagen" bijušajam vadītājam Martinam Vinterkornam, kurš neilgi pēc skandāla sākšanās atkāpās no amata.