foto: PA Wire/PA Images
Soctīklos izsmej uguņošanu Londonā - tā bijusi īsta izgāšanās
Vērot uguņošanu Londonā bija sanākuši 100 000 cilvēku.
2020. gada 1. janvāris, 19:31

Soctīklos izsmej uguņošanu Londonā - tā bijusi īsta izgāšanās

Jauns.lv

Viena no krāšņākajām Jaungada uguņošanām ik gadu izgaismo debesis Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā. Tomēr šogad iespaidīgas uguņošanas vietā daļa skatītāju redzējusi vien dūmu mutuli.

Simtiem cilvēku par ilgi gaidīto gadumijas notikumu sūdzējušies sociālajos tīklos. Ierasti krāšņo uguņošanu šogad londoniešiem un pilsētas viesiem, kuri bija sapulcējušies Temzas upes krastos iepretim panorāmas ratam "Londonas acs", aizsedza dūmu mākoņi.

foto: AP/Scanpix
Uguņošanu Londonā sabojājis neierastais vējš.

Kā stāsta Londonas mērs Sadiks Hans, šī gada nogale tika sagaidīta ar neierastiem laikapstākļiem. Viegls rietumu vējš šoreiz dūmus no uguņošanas nesis nevis prom pa Temzas upi vai aiz panorāmas rata, bet gan tieši virsū skatītājiem krastmalā. Tā rezultātā uguņošanu pilnvērtīgi nav spējuši izbaudīt arī skatītāji pie televīzijas ekrāniem.

Skatīties raķešu šovu uz vietas Londonā šogad bija ieradušies 100 000 cilvēku. Lai vērotu uguņošanu klātienē, nepieciešams iegādāties biļeti. Tas, cik daudz uguņošana izmaksājusi, vēl nav zināms, bet pagājušajā gadā tās izmaksas bijuši 2,3 miljoni mārciņu (aptuveni 2,7 miljoni eiro) un biļetes uz to skatītāji iegādājušies kopsummā 800 000 mārciņu apmērā.

foto: REUTERS/SCANPIX
Par godu šī gada Eiropas čempionātam futbolā, kas norisināsies Londonā, gaisā tika izšauti arī simboli "EURO 2020", tomēr tie bija knapi salasāmi.

Vilšanos par redzēto cilvēki steigušies paust sociālajos tīklos.

"Kas bija tas lielais dūmu mākonis, kam patiesībā bija jābūt Jaunā gada uguņošanai?" jautā kāds. "Vai vēl kāds neredzēja uguņošanu, vai arī tie sarkanie dūmi bija tikai manās acīs?" neizpratnē ir vēl kāds skatītājs. Citi tviterī steidza dalīties ar asprātīgām bildītēm, tādējādi parādot, kā patiesībā izskatījusies uguņošana Londonā.

Vēl kāds izteicis uzslavas televīzijas kanāla "BBC" operatoriem, kuri pārvirzījuši kameras aiz panorāmas rata, tādējādi vismaz cilvēkiem pie televizoru ekrāniem ļaujot novērtēt, kā šogad izdevies gaismu šovs.

2020.gada sagaidīšana pasaulē

Visā pasaulē sākušās 2020.gada svinības.

gallery icon
34