foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: pāvests Francisks zaudē savaldīšanos un iepliķē sievieti
2020. gada 1. janvāris, 18:12

VIDEO: pāvests Francisks zaudē savaldīšanos un iepliķē sievieti

Jauns.lv

Vecgada vakarā traci soctīklos sacēla Romas katoļu baznīcas galva - pāvests Francisks. Pāvests devies garām pūlim Svētā Pētera laukumā Vatikānā, sveicinot tur sanākušos ticīgos. Kādā brīdī viena no malā stāvošajām sievietēm satvērusi pāvesta plaukstu, kas viņam nepavisam nav paticis.

Aculiecinieki nofilmējuši, kā pāvests Francisks dodas garām ticīgajiem, kuri sapulcējušies aiz nožogojuma. Pāvests paspiedis roku vairākiem pielūdzējiem un grasījies doties prom. Tomēr kāda sieviete, vēlēdamās ar pāvestu pārmīt kādu vārdu, satvērusi viņa roku. Dusmās savilcis seju, pāvests zaudēja pacietību un sievietei iepliķēja rokas.

Jau mirkli vēlāk pāvests teica svinīgo misi Vatikānā, tajā noliedzot vardarbību pret sievietēm, sakot, ka to var uzskatīt par Dieva apgānīšanu. Viņš atzīmēja, ka, ja mēs vēlamies pasauli padarīt labāku, pret sievietēm ir jāizturas ar cieņu. Sieviešu iesaistīšana dažādu lēmumu pieņemšanā esot galvenais faktors, kā cilvēci padarīt vienotu.

foto: ekrānuzņēmums no video

Tāpat viņš runā izteica nožēlu par to, ka sieviešu ķermeņi neskaitāmas reizes tiek "upurēti reklāmas, peļņas un pornogrāfijas altārī". Lai gan sievietes ir "dzīvības avoti", viņas dzīvē piedzīvo vardarbību, izvarošanu, tiek spiestas nodarboties ar prostitūciju un veikt abortus, norādīja pāvests.

Sociālajos tīklos pēc Romas katoļu baznīcas galvas uzvedības saskarsmē ar kvēlo pielūdzēju uzjundīja karstas diskusijas. Lielākā daļa bija vīlusies pāvestā Franciskā, tomēr atsevišķi cilvēki 83 gadus veco kungu aizstāvēja, sakot, kam gan negadās zaudēt pacietību.

Arī pats pāvests nākamajā dienā atvainojies. "Mēs dažbrīd mēdzam zaudēt pacietību," atzina pāvests Francisks. "Tā gadās arī ar mani. Es atvainojos par slikto piemēru, ko parādīju vakar."

Vaira Vīķe-Freiberga tiekas ar Romas pāvestu Francisku

gallery icon

Vējonis ar kundzi Vatikānā tiekas ar pāvestu Francisku

Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Iveta Vējones kundze šodien Vatikānā pāvestam Franciskam uzdāvināja miniatūru vitrāžu "Dievmāte-Terra Mariana patronese".

gallery icon

Cilvēku pūlim gavilējot, Aglonā ierodas pāvests Francisks

Pāvestu Francisku šodien Aglonā ar gavilēm sagaidīja vairāki desmiti tūkstošu cilvēku, novēroja aģentūra LETA. Ceļā līdz Aglonas bazilikai ceļa malās ...

gallery icon