foto: Twitter
Ķīnas komuniste ālējas Lietuvas Krustu kalnā un pa gaisu mētā svētos simbolus
Krusts ar atbalsta uzrakstu Honkongas protestētājiem, kas ķīniešu tūristiem izraisīja niknuma lēkmi.
Pasaulē
2019. gada 30. decembris, 19:05

Ķīnas komuniste ālējas Lietuvas Krustu kalnā un pa gaisu mētā svētos simbolus

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Komunistiskās Ķīnas tūristi Lietuvā, apmeklējot slaveno Krustu kalnu netālu no Šauļiem, izņirgājušies par svētajiem simboliem. Kāda tūriste, skanot aplausiem un smiekliem, izrāvusi zemē iespraustu krustu, kas tur bija novietots, atbalstot Honkongas protestētājus pret Ķīnas centrālo varu, un to aizmeta projām. Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs paziņojis, ka necietīs šādu ķīniešu vandalismu.

Ķīniešu tūriste internetā pat palielījusies ar savu „varoņdarbu”. Viņa publicējusi video, kurā dižojas ar to, ka no zemes paceļ krustu, kurā ķīniešu valodā pausts atbalsts Honkongas demonstrantiem un saka: „Aizmest to no šejienes. Mēs izdarījām labu lietu šodien. Mūsu dzimtene ir varena! Es ceru, ka visi protestējošie tarakāni nomirs. Ceru, ka Honkongā atkal drīz valdīs miers”. Pēc šiem saukļiem viņa aizmet krustu „tālēs zilajās”.

Linkevičs paziņojis, ka šādu ķīnietes darbību uzskata ne tikai par apkaunojošu, bet arī par nepieļaujamu vandalisma aktu. Pašlaik Šauļu policija šai lietā sākuši izmeklēšanu un sola savu lēmumu pieņemt pēc Jaunā gada svinībām.

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs nosoda ķīniešu tīristu vandalismu:

Jauns.lv jau rakstīja, ka kopā vasaras Hongongā – bijušajā britu kolonijā, kas nu pievienota kontinentālajai Ķīnai, bet saglabā savu autonomiju, notiek vietējo masveida protesti pret komunistu vēlmi likvidēt vēl atlikušo Honkongas neatkarību.

Ķīniešu ļaunais prieks: