foto: EPA/Scanpix
Zelenskis izsmej Krievijas televīzijas kanālu
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
2019. gada 13. decembris, 14:41

Zelenskis izsmej Krievijas televīzijas kanālu

Jauns.lv / LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis izsmējis Krievijas televīzijas kanālu par viņa seriāla pārraidīšanas pēkšņu izbeigšanu un paziņojis, ka viņa seriāls ir ietekmējis "kādu ar kodolieroci".

Zelenska komēdijseriāla "Tautas kalps" pirmizrāde Krievijas televīzijas kanālā TNT bija trešdienas vakarā pēc Zelenska tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Tomēr Krievijas valsts gāzes kompānijai "Gazprom" piederošais izklaides kanāls ceturtdien paziņoja, ka seriāls televīzijas ekrānos vairs nebūs redzams.

"Man ļoti žēl", ka seriāla pārraidīšana tik atcelta, Zelenskis teica televīzijas sarunu šovā ceturtdienas vakarā.

"Ziniet, kādam ir kodolierocis, bet kāds ir "Tautas kalps"," sacīja bijušais komiķis, norādot uz ilgstošo militāro konfliktu starp Ukrainu un Krieviju.

"Viņi parādīja divas sērijas, un tagad visi cilvēki, kuriem bija iespēja noskatīties šīs divas sērijas noteikti [pārējo] noskatīsies "YouTube"," pauda Ukrainas prezidents.

Seriāla "Tautas kalps" pirmizrāde Ukrainā notika 2015.gadā. Seriālā Zelenskis atveidoja vēstures skolotāju Vasilu Goloborodko, kurš negaidīti kļūst par valsts prezidentu, izskauž korupciju un apkaro ietekmīgos oligarhus.

41 gadu vecais Zelenskis Ukrainas prezidenta amatā stājās maijā. Prezidenta vēlēšanās viņš uzvarēja iepriekšējo prezidentu Petro Porošenko.