foto: AFP/Scanpix
Bolīvijā Moralesa mājā veikta kratīšana "terorisma" lietas ietvaros
Bolīvijas bijušais prezidents Evo Moraless
2019. gada 11. decembris, 13:36

Bolīvijā Moralesa mājā veikta kratīšana "terorisma" lietas ietvaros

Jauns.lv / LETA

Bolīvijā bijušā prezidenta Evo Moralesa mājā notikusi kratīšana "terorisma un kūdīšanas" lietas ietvaros, pavēstīja prokurors Rūdijs Terrasass.

Pats eksprezidents novembrī aizbēga uz Meksiku, kur viņam piešķirts patvērums. Moraless apgalvo, ka ir kļuvis par apvērsuma upuri.

Kratīšana Moralesa mājā Bolīvijas galvaspilsētas Lapasas Ačumani rajonā "notika, izpildot tiesas rīkojumu", valdības ziņu aģentūra ABI citē prokurora teikto.

Meklējot liecības par "terorisma un kūdīšanas noziegumiem", tiks pētīti īpašumā atrastie datori, piebilda Terrasass.

Moraless tviterī nosodīja kratīšanu, skaidrojot, ka prokurori pārkāpuši savas pilnvaras.

Pašreizējā Bolīvijas administrācija apgalvo, ka Moraless izraisījis problēmas ar pārtikas un degvielas piegādēm, mudinot atbalstītājus bloķēt ceļus uz lielajām pilsētām.

Moraless 10.novembrī atkāpās no prezidenta amata un aizbēga uz Meksiku, kad bija zaudējis drošības spēku atbalstu pēc trīs nedēļas ilgiem protestiem pret prezidenta vēlēšanu rezultātiem, saskaņā ar kuriem viņš esot uzvarējis jau pirmajā kārtā.

Moralesa atbalstītāji turpināja protestus pēc tam, kad varu pārņēma Senāta viceprezidente un opozīcijas politiķe Žanīne Anjesa, protestētājiem pieprasot, lai Moraless tiek atjaunots amatā.

Moralesa atbalstītāju un drošības struktūru sadursmēs dzīvību zaudējuši vairāki desmiti cilvēku.

Moraless pēc aizbēgšanas uz Meksiku apsūdzējis Bolīvijas drošības spēkus genocīdā pret viņa atbalstītājiem.

Tēmas