foto: REUTERS/SCANPIX
Ungārija Eirovīzijā nepiedalīsies - neoficiāli izskan, ka homofobijas dēļ
Ungārijas pārstāvis 2019.gada konkursā Telavivā. 2020.gada Eirovīzijā Ungārija atteikusies piedalīties.
2019. gada 8. decembris, 08:29

Ungārija Eirovīzijā nepiedalīsies - neoficiāli izskan, ka homofobijas dēļ

Kas Jauns Avīze

Ungārija atteikusies no dalības Eirovīzijā, un, kaut gan oficiāli iemesls nav nosaukts, izskan versija, ka Budapešta šo konkursu uzskata par pārāk tuvu geju un lesbiešu kultūrai.

Tā vēsta britu laikraksts "The Guardian" un ungāru izdevums "index.hu", atsaucoties uz avotu valsts televīzijas kanālā MTVA, kas rīko konkursu, kura uzvarētājs pārstāv Ungāriju Eirovīzijā. Valdības runasvīrs Zoltans Kovačs gan noliedz homofobijas motīvu, taču neko vairāk nepaskaidro.

Tikmēr avots MTVA pavēstījis, ka Ungārijas plašsaziņas līdzekļos neatbalsta geju tēmas labvēlīgu atspoguļojumu. Citā valdības TV kanālā šā gada sākumā komentētājs nosauca Eirovīziju par “homoseksuālu armādu”, paziņojot, ka atteikšanās no dalības svarīga “Ungārijas garīgajai veselībai”.

Nākamā gada maijā Eirovīzija noritēs Nīderlandē, Roterdamā, piedaloties 39 valstīm. Atteikusies arī Melnkalne, bet finansiālu iemeslu dēļ.

Krāšņi un daudzveidīgi - spilgtie Eirovīzijas finālistu priekšnesumi

Izraēlas pilsētā Telavivā norit 64.starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls. Konkursā kopumā piedalījās 41 valsts, bet finālam kvalificējušās 26 valstis.

gallery icon
26