foto: Sputnik/Scanpix
Šaušalīgā studentes slepkavība Krievijā: atklājas citas profesora vājības
Izmeklētājiem Sokolovs teicis, ka nošāva savu mīļāko strīda laikā, tad nozāģēja viņai galvu, rokas un kājas, vēstīja vietējie mediji.
Pasaulē
2019. gada 17. novembris, 21:46

Šaušalīgā studentes slepkavība Krievijā: atklājas citas profesora vājības

Jauns.lv

Sanktpēterburgas vēstures profesors Oļegs Sokolovs, kurš tiek apsūdzēts studentes un savas mīļākās Anastasijas Ješčenko slepkavībā cīnījies ar alkohola problēmām, informējuši paziņas.

Dmitrijs Matlins, kurš pazīst profesoru vairāk nekā 30 gadus stāstījis, ka Sokolovs bieži alkohola reibumā izturējies neadekvāti.

“Sokolovs ir dzērājs. Visos pasākumos, kuros mēs saskrējāmies, viņš sadzērās un uzvedās agresīvi.” Pēc kolēģa teiktā, docents iedzeršanai vienmēr atradis iemeslu.

Tāpat neesot bijis vajadzīgs daudz, lai viņš ātri apreibtu un sāktu ālēties.

foto: Sputnik/Scanpix
Izmeklētājiem Sokolovs teicis, ka nošāva savu mīļāko strīda laikā, tad nozāģēja viņai galvu, rokas un kājas, vēstīja vietējie mediji.

1999.gadā Sokolovs figurējis lietā par Vēstures muzeja fonda apzagšanu. Sākumā viņš bijis viens no aizdomās turamajiem, bet pēc tam viņam piešķirts liecinieka statuss. 

Jau vēstīts, ka Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā no upes izvilkts Sanktpēterburgas Valsts universitātes pasniedzējs un vēsturnieks Oļegs Sokolovs, kura mugursomā pēc tam atrastas nogrieztas sievietes rokas.

Kā pavēstīja avoti, kāds garāmgājējs sestdienas rītā pamanījis Moikas upē 63 gadus veco Sokolovu.

Studentes slepkavībā vainotais Sanktpēterburgas universitātes pasniedzējs Sokolovs apraudas tiesas zālē

gallery icon
24

Viņu no ūdens izcēluši glābēji, bet, kad atvēruši viņa mugursomu, atraduši tur cilvēka rokas. "Kamēr viņu hospitalizēja ar pārsalšanu un alkohola reibumu, dzīvoklī tika veikta kratīšana, kurā tika atrasti ķermeņa fragmenti un zāģis," pavēstīja avots.

Sanktpēterburgas Valsts universitātes pasniedzējs un vēsturnieks Oļegs Sokolovs atzinies savas bijušās studentes un mīļākās slepkavībā un līķa sadalīšanā.

foto: Mikhail Tereshchenko/TASS/Scanpix
63 gadus vecais Krievijā zināmais vēsturnieks un docents Oļegs Sokolovs nogalināja savu dievināto skolnieci, 24 gadus veco Anastasiju Ješčenko.

63 gadus vecais vēstures pasniedzējs un Napoleona eksperts, kurš 2003.gadā saņēmis Francijas Goda Leģiona ordeni, sestdien tika izvilkts no ledainās Moikas upes. Viņu no ūdens izcēluši glābēji, bet, kad atvēruši viņa mugursomu, atraduši tur cilvēka rokas.

Tiek ziņots, ka pēc atbrīvošanās no līķa Sokolovs plānojis uzvilkt Napoleona tērpu un izdarīt pašnāvību Petropavlovskas cietoksnī.

Sokolovs pasniedza Sanktpēterburgas Valsts universitātē, kuru savulaik beidzis arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, un bijis pietuvināts Krievijas varas elitei.

Arī studenti viņu raksturojuši kā talantīgu pasniedzēju, kurš varēja attēlot franču imperatoru un viņa ģenerāļus, bet vienlaikus arī "dīvaini", kurš savu mīļāko saucis par Žozefīni, bet citiem sevi licis uzrunāt par majestāti.

Universitātē pasniedzēja attiecības ar studenti bijušas "visiem zināms noslēpums".