foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: Honkongā policists konflikta laikā ar kaujas munīciju sašauj neapbruņotu protestētāju
Policists no tuvas distances raidīja protestētājam krūtīs lodi.
Pasaulē
2019. gada 11. novembris, 11:02

VIDEO: Honkongā policists konflikta laikā ar kaujas munīciju sašauj neapbruņotu protestētāju

Jauns.lv / LETA

Honkongā, kur jau sesto mēnesi turpinās protesti pret Ķīnas pārvaldi, policists pirmdien sašāvis protestētāju, liecina internetā publiskots video.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Video redzams, kā policists mēģina aizturēt kādu vīrieti, kad viņam viņam tuvojas cits cilvēks, kura seju aizsedz maska. Spriežot pēc video, policists iešauj šim protestētajam krūtīs no tuva attāluma.

Protestētājs, kurš video izskatās neapbruņots, pēc tam sabrūk uz zemes.

foto: Ekrānuzņēmums
Policists no tuvas distances raidīja protestētājam krūtīs lodi.

Tīmekļa vietne "Hong Kong Free Press" vēsta, ka abi protestētāji aizvesti ātrās palīdzības automašīnā. Ievainotais vīrietis bijis bezsamaņā.

Kopš protestu sākuma jūnijā šī ir trešā reize, kad protestētājs sašauts, izmantojot kaujas munīciju.

Sākotnējais protestu cēlonis bija likumprojekts par aizdomās turamo izdošanu Ķīnai, taču protesti strauji pārauga plašākā kustībā, kas iestājas par demokrātiskām reformām.

Policija Honkongā pret demonstrantu tūkstošiem liek lietā asaru gāzi

Honkongā demokrātijas atbalstītāju protestiem turpinoties jau teju piecus mēnešus, policija sestdien lika lietā asaru gāzi un ūdens lielgabalu pret tūkstošiem ...

gallery icon
32

Bijušajai britu kolonijai Honkongai, kas ir viens no pasaules lielākajiem finanšu centriem, ir autonomas teritorijas statuss, atšķirīga tieslietu sistēma un tās pilsoņiem ir paredzētas plašākas tiesības nekā pārējā komunistu pārvaldītajā Ķīnā. Šādu statusu līdz 2047.gadam jeb 50 gadus pēc atdošanas Ķīnai Honkongai noteic Londonas un Pekinas vienošanās.

Protesti notika arī aizvadītajā nedēļas nogalē un pirmdien Honkongā izsludināts streiks, lai pieminētu 22 gadus vecā studenta Čova Cloka nāvi.

Honkongā policija pret demokrātijas aizstāvjiem liek lietā asaru gāzi

gallery icon
30

Viņš pagājušajā pirmdienā nokritis no daudzstāvu automašīnu stāvvietas netālu no vietas, kur policija raidīja asaru gāzi pret valdību vērstas demonstrācijas izklīdināšanai. Piektdien viņš no gūtajām traumām mira.

Lai traucētu cilvēkiem doties uz darbu, protestēji pirmdienas rītā sāka veidot barikādes uz ielām un izdemolēja ieejas metro.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas