foto: Shutterstock
Gleznainas Itālijas pilsētiņas mērs izmisumā par iedzīvotāju skaita krišanos piedāvā mājas par baltu velti
Kamarata ir neliela pilsētiņa Agridžento provincē.
Pasaulē
2019. gada 4. novembris, 13:36

Gleznainas Itālijas pilsētiņas mērs izmisumā par iedzīvotāju skaita krišanos piedāvā mājas par baltu velti

Jauns.lv

Jau vairākkārt medijos izskanējušas ziņas par atsevišķiem Itālijas reģioniem, kuros iespējams iegādāties privātmājas par vienu eiro. Nu Agridžento provincē esošās Kamaratas pilsētiņas mērs spēris soli vēl tālāk, piedāvājot mājas par baltu velti.

Pilsētiņas mērs Vinsenzo Džambrons kritis izmisumā par pilsētā strauji sarūkošo iedzīvotāju skaitu, tāpēc nolēmis ikvienam, kurš būtu gatavs pārvākties uz dzīvi gleznainajā Itālijas reģionā, piešķirt bezmaksas privātmāju. 

“Es nespēju noskatīties, kā šis senais, krāšņais, vēsturiskais centrs burtiski izmirst. Tas sāp!” - CNN atklājis pilsētiņas mērs. 

foto: Shutterstock
Kamarata ir neliela pilsētiņa Agridžento provincē.

Pēc Džambrona teiktā, pilsētā ir pieejams aptuveni ducis tukšu privātmāju un to skaits drīzumā varētu būtiski pieaugt. 

“Jaunie iedzīvotāji varētu atdzīvināt šo vēsturisko teritoriju,” piebilda mērs. 

Protams, arī šajā piedāvājumā, līdzīgi kā iepriekš izskanējušajos, ir nosacījumi. Māju jaunajiem īpašniekiem jāapņemas trīs gadu laikā pēc ievākšanās ēku renovēt. Tāpat jāiemaksā 5000 eiro liels depozīts, kas pēc tam, kad ēka atjaunota, tikšot atgriezts tās īpašniekam. 

Visi potenciālie māju īpašnieki tiks stingri izvērtēti, taču priekšroka tiks dota ģimenēm ar bērniem. Vēl jo vairāk, ģimenēm ar maziem bērniem tiks piedāvāta 1000 eiro liela prēmija. 

Kamarata ir daļa no autentisko itāļu ciematu elites grupas, kas cīnās par vērtību saglabāšanu. Vēsturiskā pilsēta gadu gaitā ir zaudējusi milzīgu iedzīvotāju skaitu un daudzas mājas stāv tukšas un pamestas.