foto: AFP/Scanpix
Tramps brīdina Turciju par sankcijām saistībā ar iebrukumu Sīrijā
ASV prezidents Donalds Tramps.
Pasaulē
2019. gada 14. oktobris, 23:04

Tramps brīdina Turciju par sankcijām saistībā ar iebrukumu Sīrijā

Jauns.lv / LETA

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien brīdinājis, ka Turcijai draud nenovēršamas sankcijas par iebrukumu Sīrijas ziemeļaustrumos, vēršoties pret kurdu kaujiniekiem, vienlaikus viņš norādīja, ka ASV izvairīsies no bruņota konflikta ar Turciju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Gaidāmas lielas sankcijas pret Turciju," Tramps sacīja pēc tam, kad Turcija nedēļas nogalē pastiprināja savus uzbrukumus Sīrijas kurdiem, kas ilgstoši ir bijuši ASV sabiedrotie cīņā pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts".

Vienlaikus Tramps norādīja, ka kurdi varētu mēģināt ievilkt ASV plašākā konfliktā. Viņš pieļāva, ka kurdi apzināti atbrīvo dažus "Islāma valsts" cietumniekus, lai "panāktu mūsu iesaisti" konfliktā.

"Vai cilvēki tiešām domā, ka mums vajadzētu karot pret NATO dalībvalsti Turciju?" ASV prezidents retoriski jautāja, paužot nožēlu par "nebeidzamajiem kariem".

"Tie paši cilvēki, kas ievilka mūs Tuvo Austrumu juceklī, visdedzīgāk vēlas, lai mēs tur paliktu," viņš piebilda.

Nedēļas nogalē Tramps deva rīkojumu par apmēram 1000 ASV karavīru izvešanu no Sīrijas ziemeļu pierobežas reģiona, lai viņi netiktu ierauti kaujās.

ASV aizsardzības ministrs Marks Espers ASV telekanālam CBS svētdien sacījis, tas nozīmē, ka "amerikāņu spēki nonāktu starp divām uzbrūkošām armijām, un tā ir ļoti nepieņemama situācija".