foto: AP/Scanpix
Sieviete uz ielas Aļaskā atrod atmiņas karti ar slepkavības video; policija lidostā aiztur iespējamo vainīgo
Slepkavībā apsūdzētais Braiens Smits.
2019. gada 11. oktobris, 23:30

Sieviete uz ielas Aļaskā atrod atmiņas karti ar slepkavības video; policija lidostā aiztur iespējamo vainīgo

Jauns.lv

Policija Aļaskas pilsētā Ankoridžā arestējusi 48 gadus veco Braienu Smitu pēc tam, kad kāda garāmgājēja uz ielas atradusi atmiņas karti ar nosaukumu "Slepkavība Mariotas pilsētā". Zibkartē atrastas 39 vardarbīga satura bildes un 12 video, to skaitā video, kurā redzama sievietes nožņaugšana, ziņo "ABC News".

Kāda sieviete atmiņas karti atradusi šī gada 30.septembrī. Tā vienkārši mētājusies uz ielas. Kā rakstīts tiesas dokumentos, atmiņas kartes saturs liecina, ka materiālos redzamā sieviete piekauta, nožņaugta un izvarota.

Dažos videomateriālos redzama kaila sieviete, kura, smagi vaidot un knapi elpojot, cenšas atvairīt uzbrucēju. Vēl kādā citā video redzams, kā slepkava ar kāju sievieti nosmacē. Fonā dzirdami vīrieša smiekli.

Atmiņas kartē atrastajos fotoattēlos redzama sieviete pikapa bagāžas nodalījumā. Policija identificējusi mirušo sievieti kā 30 gadus veco Keitlīnu Henriju. 

Divas dienas pēc atmiņas kartes atrašanas, 2.oktobrī, šosejas malā tika atrastas sievietes mirstīgās atliekas. Sievietes personība tiek noskaidrota, bet, visticamāk, tā ir videomateriālos redzamā Keitlīna Henrija.

foto: AP/Scanpix
Vieta, kur atrastas sievietes mirstīgās atliekas

Likumsargi otrdien aizdomās par pirmās pakāpes slepkavību aizturējusi 48 gadus veco Braienu Smitu, kurš septembra beigās uzturējies videomateriālos redzamajā viesnīcā. Likumsargi viņu atpazinuši, jo viņš figurējis kādā citā izmeklēšanas procesā. Smits aizturēts lidostā.

Smitam pieder arī tādas pašas markas automobilis, kāds redzams fotogrāfijās. Tāpat Smita balss saskanot ar videomateriālos dzirdamo, vēsta tiesas materiāli. Viņa tālruņa atrašanās vieta sakrīt ar vietu, kur atrastas nogalinātās sievietes mirstīgās atliekas.

Apsūdzētais noliedz vainu slepkavībā. Zināms, ka viņš ir Ankoridžas iedzīvotājs. Izmeklētāji vēl nav noskaidrojuši saikni starp aizdomās turamo un upuri.

Ankoridžas policija izteikusi pateicību vietējai iedzīvotājai, kura nav bijusi vienaldzīga un ziņojusi policijai par šausmīgo atradumu. Nav skaidrs, kā atmiņas karte nokļuvusi uz ielas, bet policija uzskata, ka Smits filmējis pats sevi, un neviens cits notikušajā nav iesaistīts.

Tēmas