foto: AFP/Scanpix
Izraēlas premjers brīdina par neizbēgamu karu Gazas joslā
"Mums, droši vien, nebūs citas izvēles, kā sākt lielu kampaņu, karu pret teroristu spēkiem Gazā," paziņoja Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.
Pasaulē
2019. gada 12. septembris, 19:23

Izraēlas premjers brīdina par neizbēgamu karu Gazas joslā

Jauns.lv / LETA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ceturtdien paudis viedokli, ka regulārā Izraēlas apšaudīšana ar raķetēm no Gazas joslas padara karu pret palestīniešu kaujiniekiem šajā anklāvā par neizbēgamu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Premjerministrs atklāja, ka sagatavoti plāni uzbrukumam Gazai, un sacīja, ka viņš izlems par piemērotāko laiku uzbrukumam, ņemot vērā Gazas joslā valdošā islāmistu grupējuma "Hamas" līderu nevēlēšanos vai nespēju pārtraukt raķešu uzbrukumus.

Netanjahu ir izpelnījies kritiku par to, ka nav devis stigru atbildi uzbrukumiem ar raķetēm no Gazas joslas.

Izraēla izveda savus spēkus no Gazas 2005.gadā, un "Hamas" divus gadus vēlāk ar spēku pārņēma šo teritoriju savā kontrolē. Kopš tā laika Izraēla un "Hamas" izcīnījuši savā starpā trīs karus un vairākkārt nonākuši tuvu karam.

"Es nekaroju, ja vien tā nav pēdējā iespēja, un es neriskēju ar mūsu karavīru un pilsoņu dzīvībām tikai tāpēc, lai iegūtu aplausus," intervijā radiostacijai "Kan Reshet Bet" sacīja Netanjahu.

"Mums, droši vien, nebūs citas izvēles, kā sākt lielu kampaņu, karu pret teroristu spēkiem Gazā," paziņoja premjerministrs.

Viņš solīja sākt karu tikai tad, kad Izraēla tam būs pilnībā gatava, un piebilda, ka Izraēla gatavojas "citādākam karam".

Šī bija pirmā lielā intervija, ko Netanjahu sniedzis galvenajiem plašsaziņas līdzekļiem priekšvēlēšanu kampaņas laikā pirms nākamnedēļ gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

foto: AFP/Scanpix
"Mums, droši vien, nebūs citas izvēles, kā sākt lielu kampaņu, karu pret teroristu spēkiem Gazā," paziņoja Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Netanjahu, kurš lielā mērā noteicis priekšvēlēšanu atmosfēru, šonedēļ solīja anektēt Jordānas ieleju Rietumkrastā, ja uzvarēs nākamnedēļ gaidāmajās vēlēšanās.

Saūda Arābija nosodīja šos Netanjahu izteikumus, kurus kritizēja arī ANO, norādot, ka tas būtu nopietns starptautisko tiesību pārkāpums.

Asiņainas sadursmes uz Gazas joslas starp Izraēlas spēkiem un palestīniešiem

Protestētāju un Izraēlas spēku sadursmēs uz Gazas joslas un Izraēlas robežas nogalināti 37 palestīnieši un vairāk nekā 900 ievainoti, paziņojusi ...

gallery icon
91

Izraēla okupēja Austrumjeruzalemi un Rietumkrastu 1967.gadā, bet starptautiskā sabiedrība šo soli nav atzinusi un uzskata ebreju apmetnes okupētajās palestīniešu teritorijās par nelikumīgām.

Rietumkrastā līdzās gandrīz trīs miljoniem palestīniešu dzīvo arī simtiem tūkstošiem ebreju, kas tur apmetušies gadu gaitā.

Netanjahu šonedēļ arī paziņoja, ka Izraēla atklājusi jaunus slepenus Irānas kodolprogrammas objektus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās