foto: ekrānuzņēmums no video
Dzīvnieku aizstāvji vardarbīgā iebrukumā Spānijas trušu fermā izglābj 16, bet nogalina teju 100 dzīvniekus
Dzīvnieku aizstāve, vegāne Mia
2019. gada 9. septembris, 14:25

Dzīvnieku aizstāvji vardarbīgā iebrukumā Spānijas trušu fermā izglābj 16, bet nogalina teju 100 dzīvniekus

Jauns.lv

Vegāne un dzīvnieku aizstāve no Lielbritānijas, kura sociālajos tīklos sevi dēvē par "mītisko Miu" ("Mythical Mia"), pagājušās nedēļas nogalē dižojusies ar paveikto kādā trušu fermā - jaunā sieviete kopā ar citiem aktīvistiem ielauzusies kādā Spānijas trušu audzētavā, no tās iznesot 16 trušus. Tomēr Spānijas mediji atklāj, ka jaunieši ar savām darbībām nogalinājuši teju 100 dzīvniekus.

Iebrukums fermā noticis pagājušajā svētdienā, Spānijas apgabalā Osonā, un bijis ļoti haotisks un vardarbīgs. Kā savā "Instagram" lapā atklāj Mia, aktīvistus pieķēris fermas strādnieks, kurš bijis nikns un agresīvs. Vīrietis esot uzbrucis jauniešiem ar metāla caurulēm.

foto: Instagram / mythical.mia
Mias pieminētais fermeris un aktīvisti

Kad aktīvisti savās automašīnās bēguši, fermas darbinieki sākuši dzīties pakaļ, nobloķējot aktīvistiem ceļu, un kādā brīdī, pielietojot šaujamieročus, pat izšāvuši vegānu automobilim logu, ar plīstošajiem stikliem savainojot jauniešus.

foto: ekrānuzņēmums no video
Dzīvnieku aizstāve, vegāne Mia

Neskatoties uz to, jaunā sieviete, kuras gaitām vietnē "Instagram" seko gandrīz 42 000 cilvēku, stāsta, ka galvenais šajā stāstā ir tas, ka ir izglābtas 16 trušu dzīvības. "Viņi tagad ir tālu no elles. Es negribu, lai šis stāsts būtu par mani, bet mēs gribam citiem parādīt, cik ļauni ir fermeri. Ja šādi viņi izturas pret cilvēkiem, kāda ir viņu attieksme pret dzīvniekiem?" jautā Mia. "Par spīti visam, esmu priecīga, ka šīs 16 dzīvības vairs necietīs."

foto: Instagram / mythical.mia

Tomēr tagad atklājies, ka aktīvisti ar savām darbībām izdarījuši vairāk ļauna, nekā laba. Kā ziņo Spānijas laikraksts "La Vanguardia", vairāki no "izglābtajiem" trušiem nesen bija dzemdējuši mazuļus. 90 bezpalīdzīgi trušu mazuļi tika iemidzināti, jo viņi dzīvnieku aktīvistu dēļ palika bez mātes aprūpes. 5 grūsni truši miruši no stresa ielaušanās laikā, savukārt vēl vairākiem haotiskajās darbībās lauzts mugurkauls.

Publikācijās atšķiras arī no fermas iznesto trušu skaits. Ja Mia stāsta, ka iznesti 16 truši, tad policijas ziņojumā teikts, ka pazuduši 14 dzīvnieki.

foto: Instagram / mythical.mia

Jau nākamajā ierakstā jaunā sieviete atrāda fotogrāfiju ar vienu no izglābtajiem trušiem, komentējot, ka izglābti tikai 16 truši, jo tieši tik savās mājās apņēmušies uzņemt brīvprātīgie. "Mums nācās atstāt tūkstošiem trušu mātes un viņu mazuļus. Viņi būros nodzīvos visu mūžu, līdz tiks nosūtīti uz kautuvi, kur viņus nogalinās gaļas un kažoka dēļ," saka Mia.

View this post on Instagram

Meet Neytiri. She is one of the 16 lives rescued from the action this weekend. She was spotted immediately by our fantastic vet @shakirafree, spinning round and around in circles in her cage with her head tilted, showing clear signs of E.cuniculi, a parasite in the ear caused by filthy living conditions. . We took her to the vet and they confirmed she is only a couple weeks old. She is now on a course of antibiotics, anti-inflammatories and anti-parasites and depending on the severity of her condition and how long she’s been like that, she will recover in a few days or weeks and her head will return to the upright position again! She has such a character and is so full of energy despite the discomfort she must be in from all the disorientation and muscle strain from her neck. I will post regular updates about her and the others on my stories and if anyone wants to help with the vet bills and sanctuary costs, I have put the fundraiser in my bio! . These 16 are the lucky ones. After actions like this we get to home but for them there is no way out. We only managed to find a home for 16 beforehand, so had to leave thousands of mothers and babies behind. They will be trapped inside those cages for their entire lives, their only escape is when they are shipped off to a slaughterhouse to be murdered for their flesh and fur. Rabbits like these are also abused for animal testing, tortured for a lifetime before eventually getting murdered too. They are also regularly kept as ‘pets’ often in solitary confinement and inappropriate conditions suffering from boredom and multiple other health issues. . What we do the animals need to end immediately. This injustice has gone on far too long. We will continue to enter in these facilities to expose these horrors and liberate the beings trapped inside for as long as it takes. We are not going anywhere. Join us in our fight, be vegan, be active and let’s put an end to this once and for all.

A post shared by Mia (@mythical.mia) on

Spānijas likumsargu ziņojumā teikts, ka svētdien, 1.septembrī, ap plkst. 19.30, dzīvnieku aktīvistu grupa ielauzusies fermā Osonā un aiznesusi 14 trušus. Ierodoties notikuma vietā, likumsargi satikuši fermerus un aktīvistus, starp abām grupām valdījusi saspringta gaisotne. Aktīvisti aicināti doties prom, lai izvairītos no tālāka konflikta. Tas arī darīts, tomēr īsi pirms plkst. 23 policija saņēmusi zvanu par incidentu, kurā viena no aktīvistēm ievainota - fermeri automašīnai sašāvuši stiklu.

Policija gan apšauba faktu, ka uzbrukumā izmantots šaujamierocis, jo stikls acīmredzami cietis no sitiena ar smagu priekšmetu.

Šajā Spānijas fermā pirms uzbrukuma mitinājušies 3000 trušu.