foto: REUTERS/SCANPIX
Dedzināšanas uzbrukumā Meksikas striptīza bārā 28 bojāgājušie
Pasaulē
2019. gada 29. augusts, 07:04

Dedzināšanas uzbrukumā Meksikas striptīza bārā 28 bojāgājušie

Jauns.lv / LETA

Meksikas dienvidos kādā striptīza bārā ir gājuši bojā vismaz 28 cilvēki, kad otrdienas vakarā tur iebruka bruņoti vīri un atklāja uguni, bet pēc tam nobloķēja bāra izejas un to aizdedzināja, trešdien paziņoja amatpersonas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iepriekš bija ziņots par 23 bojāgājušajiem ugunsgrēkā, kuru varas iestādes uzskatīja par tīšu dedzināšanu noziedznieku bandu savstarpējās cīņās, bet nebija ziņots par iebrukumu.

Deviņi cilvēki ugunsgrēkā ir guvuši nopietnus ievainojumus.

foto: REUTERS/SCANPIX

Uzbrukums notika Verakrusas štata Koacakoalkosas pilsētā. Starp bojāgājušajiem bija 10 no 25 striptīza dejotājām, kuras strādāja šajā bārā, informēja tā menedžeri.

Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess Obradors nosodīja "kaunpilno" uzbrukumu un sacīja, ka federālās varas iestādes izmeklēs pierādījumus, ka tas var būt rezultāts slepenai norunai starp vietējām varas iestādēm un organizēto noziedzību.

Verakrusa ir viens no vardarbīgākajiem reģioniem Meksikā. Cauri štatam ved narkotikas kontrabandas ceļi uz ASV un starp konkurējošajām bandām regulāri izceļas vardarbīgas sadursmes.

Izdzīvojušie stāstīja, ka uzbrucēji bārā "Caballo Blanco" ("Baltais zirgs") vispirms atklājuši uguni ar šaujamieročiem, bet pēc tam nobloķējuši izejas un bāru aizdedzinājuši. Skaļās regeitona mūzikas dēļ daudzi apmeklētāji un dejotājas nepamanīja šo uzbrukumu, līdz bāru pārņēma liesmas.

Varas iestādes paziņoja, ka daudzi upuri miruši no saindēšanās ar dūmiem. Vēl nebija zināms, vai kādi miruši no šautām brūcēm.

"Viņi ieradās ar vairākām automašīnām, ar šautenēm un pistolēm. Viņi draudēja apsargiem pie durvīm un pārņēma kontroli pār ieeju," stāstīja viens izdzīvojušais.

Verakrusas štata gubernators Kvitlavaks Garsija tviterī paziņoja, ka varas iestādes ir identificējušas vienu no uzbrucējiem kā Rikardo "N", un piebilda, ka viņš ir vairākkārt pārkāpis likumus un pazīstams ar iesauku "La Loca" ("Trakais"). Meksikas likumi aizliedz izpaust aizdomās turētu personu pilnos vārdus.

Aizdomās turētais iepriekš bija aizturēts jūlijā, bet štata prokuratūra toreiz viņu atbrīvoja divu diennakšu laikā, tvītoja Garsija.

Meksikas prezidents paziņoja, ka federālās varas iestādes izmeklēs šīs atbrīvošanas iemeslus un Verakrusas prokuratūras iespējamu sadarbību ar organizēto noziedzību.

Verakrusas prokuratūra noliedza, ka būtu pārkāpusi likumus, un paziņoja, ka Rikardo "N" patiesībā atbrīvoja federālā prokuratūra.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Vietējie mediji ziņoja, ka starp bojāgājušajiem ir divi jūrnieki no Filipīnām. Filipīnu vēstniecība Mehiko paziņoja, ka tā izmeklē šo ziņu.