foto: REUTERS/SCANPIX
Meksikā piespriests naudassods Kankūnas lidostai par taksometru monopolu
Tūristi Kankūnas pludmalē.
Pasaulē
2019. gada 23. augusts, 07:51

Meksikā piespriests naudassods Kankūnas lidostai par taksometru monopolu

Jauns.lv / LETA

Meksikas pretmonopolu aģentūra ir piespriedusi kūrortpilsētas Kankūnas lidostai 72,5 Meksikas peso (3,3 miljonu eiro) naudassodu par to, ka tā neļauj savā teritorijā darboties jauniem taksometru pakalpojumu sniedzējiem, kuri radītu konkurenci un zemākas braucienu cenas pasažieriem.

Federālā ekonomiskās konkurences komisija (COFECE) paziņoja, ka lidostas administrācija nepamatoti pretojusies jaunu taksometru operatoru ienākšanai lidostas teritorijā un tā rezultātā braucienu cenas ir par 8% augstākas, nekā tām vajadzētu būt.

Komisija ir izpētījusi, ka no 2010.gada līdz vismaz 2018.gadam Kankūnas lidosta sniegusi pārsvarā negatīvus vērtējumus par taksometru uzņēmumiem, kas vēlējās darboties tās teritorijā, tādējādi neļaujot tiem saņemt federālas atļaujas.

Tā rezultātā pasažieriem nācās pārmaksāt par braucieniem gandrīz piecus miljonus eiro.

Komisija paziņoja, ka lidosta saņēmusi daļu no katra šāda brauciena cenas, un tas vedina uzskatīt, ka tā bija ieinteresēta saglabāt augstas braucienu cenas, lai saglabātu šos ienākumus.

COFECE deva rīkojumu lidostai godīgi novērtēt potenciālos jaunos taksometru operatorus un ļaut tiem ātri uzsākt darbību, ja tie atbilst attiecīgajiem standartiem.

Meksikas uzņēmums “Grupo Aeroportuario del Sureste” (ASUR), kas ir Kankūnas un vēl 15 Latīņamerikas lidostu operators, paziņoja, ka pārsūdzēs šo lēmumu.