foto: EPA/Scanpix
Ankarā nākammēnes notiks Turcijas, Krievijas un Irānas prezidentu sarunas par Sīriju
Septembrī notiks jau piektais Ruhani, Putina un Erdona samits kopš 2017.gada novembra.
Pasaulē
2019. gada 22. augusts, 15:11

Ankarā nākammēnes notiks Turcijas, Krievijas un Irānas prezidentu sarunas par Sīriju

Jauns.lv / LETA

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans 16.septembrī Ankarā ar saviem Krievijas un Irānas kolēģiem rīkos sarunas par Sīrijas jautājumu.

Turcija Sīrijas konfliktā atbalsta nemierniekus, bet Irāna un Krievija - Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu. Neskatoties uz to, puses ir cieši sadarbojušās, cenšoties atrast politisku risinājumu jau astoņus gadus ilgušajam karam.

"Prezidents Ankarā rīkos trīspusēju samitu ar Krievijas un Irānas līdzdalību," paziņoja Erdoana preses pārstāvis Ibrahims Kalins.

Paziņojums par Erdoana tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Irānas prezidentu Hasanu Ruhani izplatīts laikā, kad Sīrijas spēki ieiet arvien dziļāk nemiernieku pēdējā bastionā Idlibas provincē, Sīrijas ziemeļrietumos.

Reģionā, kurā kopš aprīļa turpinās spēcīga bombardēšana, vajadzēja būt spēkā buferzonai, par kuru Krievija un Turcija pērn parakstīja vienošanos.

Trīs valstu līderi runās par Idlibā notiekošo, kā arī konstitucionālās komisijas izveidi un politiskā procesa turpmāko gaitu, klāstīja Kalins.

Turcija vēlas novērst plaša mēroga ofensīvu Idlibā, kur ir trīs miljoni iedzīvotāju un Turcija izveidojusi 12 novērošanas posteņus.

Iepriekšējā līderu tikšanās bija februārī, bet septembrī gaidāmā būs piektais Putina, Ruhani un Erdona samits kopš 2017.gada novembra.

Kalins informēja, ka Erdoans tuvāko dienu laikā telefoniski sazināsies ar Putinu, piebilstot, ka notiek gatavošanās arī telefonsarunai ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.