foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: policists Maskavā aizturētam piketētājam kaut ko iebāž kabatā
Pamatotas aizdomas, ka polcisti Dmitrijam Baturo aizturēšanas brīdī kaut ko iebāza kabatā.
Pasaulē
2019. gada 17. augusts, 20:07

VIDEO: policists Maskavā aizturētam piketētājam kaut ko iebāž kabatā

Jauns.lv

Aculiecinieki Maskavā nofilmējuši aizdomīgu piketa dalībnieka aizturēšanu. Piketētājs pretojās, bet vairāku policistu pavadībā viņš tomēr tika aizturēts. Video redzams, ka kāds policists no aizmugurez aizturētajam jaunietim kaut ko iebāž kabatā.

Maskavā vecā Arbata rajonā tika aizturēts viens no "Beztermiņa protesta" aktīvistiem. Dmitrijs Baturo skandēja: "Policija ar tautu, nekalpo ķēmiem!"

Aktīvisti sāka izkliegt šos saukļus pēc tam, kad 17 gadus vecā Olga Misika no policistu aizturēšanas patvērās kafejnīcā.

foto: Ekrānuzņēmums
Pamatotas aizdomas, ka polcisti Dmitrijam Baturo aizturēšanas brīdī kaut ko iebāza kabatā.

Policisti Baturo aizveda uz autobusu un sāka skaidrot, ka akcija ir nelikumīga. Baturo no aizturēto autobusa kliedza, ka viņam mēģinājuši atņemt pasi, vēsta "Dozd" reportieri.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Krievijas galvaspilsētā Maskavā sestdien notiek vairāki individuālie piketi, pieprasot godīgas vēlēšanas un protestējot pret politiskajām represijām.

Piketus rīko pašvaldības deputāti Iļja Azars, Andrejs Morjevs un Jeļena Fiļina. Piketi notiek pie Visocka, Šuhova un Krupskajas pieminekļiem.

Piketos Maskavā pieprasa godīgas vēlēšanas

Krievijas galvaspilsētā Maskavā sestdien notika vairāki individuālie piketi, kuros pieprasīja godīgas vēlēšanas un izbeigt politiskās represijas.

gallery icon
21

Šajā maršrutā deputāti bija plānojuši demonstrāciju, bet pašvaldības atļauja netika saņemta. Tad akcijas rīkotāji mēģināja organizēt masveida piketus, bet arī tas tika liegts.

Individuālie piketi ar varasiestādēm nav jāsaskaņo, tomēr policija dažkārt arī aiztur šo akciju dalībniekus, aizbildinoties ar dažādiem iemesliem.

Visi trīs deputāti uzsvēra, ka šo sestdien neviens neaicina rīkot nesankcionētus gājienus.

Neraugoties uz to, Maskavas centrā pie Bulvāru loka, kur notika individuālie piketi, tika sakoncentrēti policijas spēki.

Sestdien Maskavā Saharova prospektā notika arī varasiestāžu saskaņots mītiņš par taisnīgām vēlēšanām, ko organizēja Komunistiskā partija.

Kompartijas mītiņā uzstājās tās līderis Genādijs Zjuganovs, kurš iepriekš izteicies, ka ar varasiestādēm nesaskaņotā 27.jūlija protesta akcija bijusi "oranžās lepras zobu atņirgšana", un mudinājis jaunatni varas neatļautajās akcijās nepiedalīties.

Mītiņā Saharova prospektā piedalījās aptuveni 4000 cilvēku.

Varasiestāžu atteikums reģistrēt opozīcijas kandidātus Maskavas pašvaldības vēlēšanām izraisījis protestu vilni, kas ir viens no lielākajiem kopš Vladimira Putina atgriešanās Krievijas prezidenta amatā 2012.gadā.

Demonstrācijas, no kurām dažas bijušas nesankcionētas, aizvadītā mēneša gaitā satricinājušas Maskavu. Lielākā demonstrācija notika 10.augustā, un tajā piedalījās līdz 60 000 cilvēku.

Policija cenšas protestus apslāpēt un daudzus to dalībniekus aizturējusi. Protestos 27.jūlijā tika aizturēti 1400 cilvēki.