foto: AFP/Scanpix
Lielā karstuma dēļ saīsinātas triatlona sacensības Tokijā
Starptautiskā triatlona savienība ieviesa vairākus jauninājumus sacensībās, lai palīdzētu sportistiem cīnīties ar lielo karstumu.
Pasaulē
2019. gada 16. augusts, 13:29

Lielā karstuma dēļ saīsinātas triatlona sacensības Tokijā

Jauns.lv / LETA

Neizturamā karstuma dēļ ceturtdien Tokijā notiekošajās triatlona sacensībās, kurās sportisti arī cīnās par kvalificēšanos nākamā gada Olimpiādei, dāmu konkurencē nācies saīsināt distanci, bet šādi laikapstākļi arī raisa bažas par 2020.gada olimpiskajām spēlēm.

Starptautiskā triatlona savienība (ITU) nolēma, ka 10 kilometrus garā skriešanas distance jāsaīsina līdz pieciem kilometriem, ņemot vērā organizācijas noteikumus, kas regulē rīcību sacensībās, ja radušies ekstremāli apstākļi.

Uzvaru sacensībās izcīnīja Bermudu sportiste Flora Dafija, tikmēr kāda Francijas atlēte, neizturot lielo svelmi tika nogādāta slimnīcā ar aizdomām par sirdstrieku.

Dafija uzvaru izcīnīja pēc tam, kad diskvalifikāciju saņēma divas sportistes no Lielbritānijas - Džesika Līrmonta un Džordžija Teilore-Brauna, kuras finiša līniju šķērsoja sadevušās rokās.

Sacensības ceturtdien sākās plkst.7.30 no rīta, bet gaisa temperatūra ārā bija jau 30 grādi pēc Celsija, tikmēr ūdens temperatūra bija vēl par 0,3 grādiem siltāka.

Tikmēr ITU ieviesa vairākus jauninājumus sacensībās, lai palīdzētu sportistiem cīnīties ar lielo karstumu. Sacensībās tika iekļauti papildu dzeršanas punkti, kā arī sportisti līdz pat starta signālam drīkstēja nēsāt atvēsinošās vestes.

Tāpat ITU direktors Gergejs Markuss norādīja, ka viņa pārstāvētā organizācija ieteiks Tokijas olimpisko spēļu rīkotājiem mainīt sacensību programmu, pārceļot startus uz krietni agrāku laiku.

Plkst.6 no rīta patlaban tiek uzskatīts par labāko starta laiku triatlonistiem, kā arī maratona skrējējiem un vieglatlētikas disciplīnu dalībniekiem.

2020.gada Olimpiāde Tokijā notiks no 24.jūlija līdz 9.augustam, bet Japānā tieši šajā laika posmā vasara sasniedz savu karstāko punktu.

Kvalifikācijas sacensības Tokijas Olimpiādei Japānas galvaspilsētā turpināsies arī piektdien, bet to noslēgums paredzēts svētdien.