Pasaulē
2019. gada 15. jūlijs, 12:24

Četri bērni Austrālijā nozaguši vecāku auto, lai aizbēgtu no mājām - visi atrasti 900 kilometru attālumā

Jauns.lv

Četri bērni vecumā no 10 līdz 14 gadiem atrasti vairāk nekā 900 kilometru attālumā no mājām Rokhemptonā, Kvīnslendas štatā Austrālijā, ziņo "The Guardian". Bērni sapakojuši automašīnā makšķeres, skaidru naudu un mēģinājuši aizbēgt no mājām.

Bērniem, mēģinot aizbēgt no mājām, izdevies paša spēkiem pieveikt 900 kilometru garu distanci no Rokhemptonas pilsētas Kvīnslendā līdz Graftonai Jaundienvidvelsas štatā, kur viņi tik atrasti. 

"Nissan Patrol" automašīna, ar kuru četriem bērniem izdevies veikt ievērojamu distanci, piederējusi vienam no tēviem. Likumsargi uzskata likumsargi, ka bērni automašīnu vadījuši uz maiņām. No Rokhemptonas viņi izbraukuši vēlā sestdienas vakarā vai svētdien agri no rīta. Bērnu plāns bijis pārtikt no jēlām zivīm, lai pēc iespējas vairāk ieekonomētu naudu.

Viens no bērniem pirms aizbēgšanas no mājām atstājis vecākiem atvadu vēstuli.

Nobraucot pirmos 140 kilometrus, bijis nepieciešams uzpildīt degvielu, kā rezultātā bērni nozaguši benzīna tvertni. 14 gadus vecs zēns, divi 13 gadus vecus zēni un viena 10 gadus vecu meitene pamanīti aptuveni 900 kilometru attālumā no mājām. Neilgi pēc tam likumsargi beidzot viņus aizturējuši.

Kad policija apturējusi bērnu vadīto automašīnu, viņi aizslēguši spēkrata durvis un atteikušies no tā izkāpt. Policijas darbinieks izmantojis steku, lai izsistu automašīna stiklu.

Likumsargi sākuši notikušā izmeklēšanu.