foto: Facebook, Searching for Suzanne
Otrā pasaules kara nacistu bunkurā Krētā atrasts amerikāņu zinātnieces līķis
Sjūzena Ītona
2019. gada 12. jūlijs, 06:34

Otrā pasaules kara nacistu bunkurā Krētā atrasts amerikāņu zinātnieces līķis

Jauns.lv

Grieķijai piederošajā Krētas salā kādā Otrā pasaules kara laikā radītā nacistu bunkurā atrasts 2.jūlijā meklēšanā izsludinātās amerikāņu zinātnieces Sjūzenas Ītonas līķis, ziņo "CNN".

59 gadus vecā bioloģe uz Krētu bija devusies, lai piedalītos kādā konferencē. Viņa izsludināta meklēšanā pēc tam, kad devusies skriet un nav atgriezusies.

Viesnīcā bija palikušas visas sievietes personīgās mantas, tai skaitā maks un mobilais telefons.

foto: Facebook, Searching for Suzanne
Sjūzena Ītona

Gandrīz nedēļu pēc pazušanas, 8.jūlijā viņas līķis atrasts militārajā bunkurā, ko okupētajā Krētā Otrā pasaules kara laikā radījuši nacisti. Kā stāsta Krētas policijas pārstāvis Konstantinoss Lagudaki, sievietes mirstīgās atliekas atraduši divi vietējie iedzīvotāji.

foto: EPA/Scanpix
Sjūzena Ītona

Ītonas nedzīvais ķermenis atrasts 60 metru dziļumā, tas bijis apsegts un gulējis zem gaisa piekļuves šahtas, kurai priekšā piebīdīta koka palete. Veicot sākotnēju līķa apskati konstatēts, ka sieviete mirusi no nosmakšanas.

Vēl uz sievietes ķermeņa konstatētas durtas brūces, tomēr tās nav uzskatāmas par nāves iemeslu. Visticamāk, sieviete bunkurā iemesta, jo viņas ķermenis atrasts ar seju uz leju.

Policijas pārstāvis stāsta, ka nekad iepriekš nav pieredzējis ko tādu, un visi vietējie iedzīvotāji esot satriekti par notikušo. Zinātnieces ģimene sākotnēji domājusi, ka sieviete nav atgriezusies no skrējiena, jo karstuma dēļ piedzīvojusi kādas veselības problēmas, vai varbūt satraumējusi sevi.

Par noderīgu informāciju radinieki bija izsludinājuši pat 50 000 eiro atlīdzību.

foto: Facebook, Searching for Suzanne
Sjūzena Ītona

Neskatoties uz lielo tūristu pieplūdumu, Krēta uzskatāma par vienu no drošākajām Grieķijas salām.

Līdzjūtību Ītonas ģimenei izteikuši arī sievietes kolēģi: "Mēs esam šokā par notikušo. Sjūzena bija izcila un iedvesmojoša zinātniece, mīloša sieva un māte, sportiste un patiesi brīnišķīga persona, kuru mēs visi mīlējām."

Sjūzena bijusi precējusies ar britu zinātnieku Toniju Haimenu un abi audzinājuši 2 dēlus - Maksu un Lūku.

Grieķijas policija uzsākusi izmeklēšanu.