foto: AP/Scanpix
Apšaudi Kalifornijas sinagogā sarīkojis 19 gadus vecs Sandjego iedzīvotājs
Čabada draudzes sinagogā Povejā notika sabata dievkalpojums un tajā bija daudz cilvēku.
Pasaulē
2019. gada 28. aprīlis, 09:01

Apšaudi Kalifornijas sinagogā sarīkojis 19 gadus vecs Sandjego iedzīvotājs

Jauns.lv

Vakar, 27. aprīlī Kalifornijas sinagogā notikusi apšaude, kurā tika nogalināta sieviete, bet vēl trīs cilvēki ievainoti. Policija aizturējusi uzbrucēju, kurš izrādījies 19 gadus vecs Sandjego iedzīvotājs.

Bruņots vīrietis sestdien atklājis uguni uz ticīgajiem vienā no Kalifornijas sinagogām.

Apšaudē ievainota astoņgadīga meitene un divi vīrieši, tostarp rabīns. Viņi atrodas slimnīcā un viņu stāvoklis tiek raksturots kā stabils. Uzbrukumā dzīvību zaudēja kāda 60 gadus veca sieviete.

Čabada draudzes sinagoga Povejā notika sabata dievkalpojums un tajā bija daudz cilvēku. Tajā iegājis 19 gadus vecais Džons Ernests, kurš atklāja uguni.

Apšaude Kalifornijas sinagogā

27. aprīlī Kalifornijas sinagogā notika apšaude, kurā tika nogalināta sieviete, bet vēl trīs cilvēki ievainoti. Policija aizturējusi uzbrucēju, kurš izrādījies ...

gallery icon
39

Sandjego šerifs Bils Gors stāta: "Baltais vīrietis ieradās Čabada templī. Viņš bija bruņojies ar automātisko ieroci un atklāja uguni uz sinagogas apmeklētājiem."

Varasiestādes ziņo, ka Sandjego iedzīvotājs Ernests pametis notikuma vietu ar automašīnu.

ASV robežsardzes aģents ārpus sava darba laika atklājis uguni uz aizdomās turamo, trāpot automašīnai, bet ne tās vadītājam.

Neilgi pēc aizbēgšanas Ernests piezvanīja avārijas dienestam, lai informētu par apšaudi. Policija viņu apturēja uz ceļa.

foto: AP/Scanpix
Čabada draudzes sinagogā Povejā notika sabata dievkalpojums un tajā bija daudz cilvēku.

"Aizdomās turamais piestāja malā, izlēca no mašīnas ar paceltām rokām un tika nekavējoties aizturēts," atklāja Sandjego policijas priekšnieks.

Policisti ziņo, ka viņi pēta manifestu, ko Ernests atstājis sociālajos medijos, kā arī apskata citus pierādījumus.

Varasiestādes pārbauda arī to, vai Ernests pirms mēneša nav piedalījies ļaunprātīgā mošejas dedzināšanā, kas atrodas netālu no sinagogas.

Ceļā uz tikšanos Viskonsīnā, prezidents Tramps izteicis visdziļāko līdzjūtību tiem, kas cietuši apšaudē un paziņojis, ka incidents visticamāk bijis naida uzbrukums.

Sestdienas uzbrukums noticis tikai 6 mēnešus pēc tam, kad Pitsbugras sinagogā tika nogalināti 11 cilvēki, kad uzbrucējs atklāja uguni un kliedza: "Visiem ebrejiem ir jāmirst!"

Pēdējo mēnešu laikā visā pasaulē notikuši traģiski uzbrukumi svētvietām. No pašnāvnieku sarīkotiem sprādzieniem Šrilankas svētvietās un viesnīcās, kuros gāja bojā vairāk nekā 250 cilvēki, līdz mošejas slaktiņam Jaunzēlandē, kur tika nogalināti 49 cilvēki.