foto: AP/Scanpix
Vācijas valdība apstiprina stingrākus noteikumus migrantu deportēšanai
No Vācijas deportētie afgāņi ierodas Kabulā.
Pasaulē
2019. gada 17. aprīlis, 15:19

Vācijas valdība apstiprina stingrākus noteikumus migrantu deportēšanai

Jauns.lv / LETA

Lai samazinātu neveiksmīgo deportēšanas gadījumu skaitu, Vācijas valdība trešdien apstiprinājusi pretrunīgi vērtētu likumprojektu, kas atraidīto patvērumu meklētāju izraidīšanas noteikumus padarīs stingrākus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vācijas iekšlietu ministra Horsta Zēhofera ierosinātā likumprojekta mērķis ir samazināt iespējas atraidītajiem patvēruma meklētājiem izvairīties no deportēšanas, kā arī atvieglot personu aizturēšanu uz īsu laiku pirms viņu plānotās izraidīšanas.

Likumprojekts arī paredz samazināt līdzekļu daudzumu, kas tiek tērēts tiem ārvalstniekiem, kuri bēgļa statusu ieguvuši citās Eiropas Savienības (ES) valstīs.

Saskaņā ar likumprojektu šādas personas saņems mazāku atbalstu, nekā paredz likums, kas regulē palīdzību patvēruma meklētājiem.

Vācijas nodarbinātības un sociālo lietu ministrs Hūbertuss Heils bija ierosinājis reformēt šo likumu, un valdība atbalstīja ministra priekšlikumus. Saskaņā ar tiem personas, kas dzīvo vienas, un vientuļie vecāki saņems papildus pabalstu 150 eiro mēnesī agrāko 135 eiro vietā.

Savukārt personas, kas dzīvo vienā no lielajiem migrantu centriem vai dala mītni ar citiem migrantiem, saņems tikai 136 eiro mēnesī.

Paredzēts, ka patvēruma meklētājiem, kuri meklē darbu, tiks dota priekšroka piekļuvē vācu valodas kursiem pat, ja viņu izredzes tikt atzītiem par bēgļiem ir niecīgas.

Vienīgais izņēmums ir "personas ar nenoskaidrotu identitāti", jo tām aizliegts strādāt.