foto: Instagram (instagram.com/flightofthegibbon)
Nobrauciena laikā pārtrūkstot trosei, Taizemes džungļos nosities kanādiešu tūrists
2019. gada 17. aprīlis, 11:53

Nobrauciena laikā pārtrūkstot trosei, Taizemes džungļos nosities kanādiešu tūrists

Jauns.lv

Traģēdija notikusi populārā Taizemes atrakciju parkā. Nobraucienā ar trosi bojā gājis 25 gadus vecs kanādiešu tūrists. Atrakcijas laikā pātrūkuši drošības stiprinājumi, un vīrietis nosities, krītot no aptuveni 100 metru augstuma, ziņo medijs "Asia One".

Kanādietis Spensers Čarlzs piedzīvojis kritienu vien brīdi pēc nobrauciena sākuma.

Izmeklēšanas laikā secināts, ka brauciena brīdī atvienojusies nepietiekami nostiprināta drošības slēdzene, kas vīrieti savienoja ar trosi.

Tāpat policijai ir aizdomas, ka nav tikušas ievērotas drošības instrukcijas, jo nobraucienā izmantotā iekārta nemaz nespēj izturēt kanādieša svaru. Saskaņā ar atrakciju parka mājaslapā atrodamo informāciju, nobraucienā drīkst piedalīties cilvēki, kuru svars nepārsniedz 125 kilogramus.

Čarlzs svēris 125 kilogramus, bet, neskatoties uz to, viņu turējuši vien trīs savienojuma kabeļi. Balstoties uz drošības instukcijām, šādos gadījumos ir nepieciešami astoņi kabeļi.

Uzņēmums "Flight of the Gibbon", kurš piedāvā trošu nobraucienus, uzņemas pilnu atbildību par notikušo un mirušā ģimenei piedāvājis kompensāciju. Atrakcija tagad ir slēgta. 

Taizeme ir ļoti iecienīts tūrisma galamērķis. Katru gadu eksotisko valsti apmeklē ap 35 miljoniem tūristu. Lai gan šī valsts tiek atzīta par tūrismam drošu, ik pa laikam līdz medijiem nonāk ziņas par dažādiem incidentiem. 2018.gadā prāmja avārijā Taizemē bojā gāja 47 Ķīnas tūristi.