foto: ekrānuzņēmums no video
Žans Klods Junkers ar lāpu gandrīz aizdedzina Ruandas prezidenta kundzi
2019. gada 11. aprīlis, 19:50

Žans Klods Junkers ar lāpu gandrīz aizdedzina Ruandas prezidenta kundzi

Jauns.lv

Kārtējo reizi sabiedrībā izcēlies ekscentriskais Eiropas Komisijas vadītājs Žans Klods Junkers. Šoreiz politiķis savas neveiklības dēļ Ruandā piemiņas pasākumā teju aizdedzinājis Ruandas prezidenta Pola Kagame kundzes Žanetes seju.

Par laimi, sieviete, tāpat kā viņas vīrs, paspējusi laikā atkāpties un izvairījusies no lāpas liesmām.

Junkers viesojies Ruandā un piedalījies pasākumā Kigali genocīda memoriālā, lāpas aizdegšanas ceremonijā, pieminot 800 000 upuru, kuri gājuši bojā pirms 25 gadiem notikušajā Ruandas genocīdā.

foto: ekrānuzņēmums no video

Pēc tam, kad tikusi iedegta piemiņas liesma, Junkers lēnām griezies riņķī, šķietami aizmirstot, ka tur rokā ugunīgu lāpu.

Liekas, ka Eiropas Komisijas vadītājs vēlējies lāpu nodot asistentei, tomēr nav aprēķinājis tās garumu.

64 gadus vecais politiķis vairākas reizes izpelnījies sabiedrības uzmanību ar savu reizēm dīvaino un nepiemēroto uzmanību. Tā, piemēram, pērn decembrī viņš savdabīgi apsveicinājās ar Pernilu Sjolinu, kura vienlaikus ir arī atbildīgā par protokolu Eiropas Komisijā. Junkers viņai sabužināja (vai purināja) matus, sirsnīgi sabučoja, un tālāk devās tā, itin kā nekas sevišķs nebūtu noticis. 

Tāpat reiz viņš pārsteidzis ar īpatnēju gaitu - Junkers izskatījies teju kunga prātā, grīļodamies un tipinot. Tomēr toreiz viesta skaidrība - Junkers sirgst ar išiasu - sēžas nervu iekaisumu, kas parasti nozīmē asas pēkšņas sāpes mugurā; tās tālāk izstarojas uz vienu vai abām kājām, laupot cilvēkam balansu.