foto: AFP/Scanpix/LETA
Sīrija atvairījusi Izraēlas gaisa uzbrukumus Alepo provincē
Vairāki Alepo iedzīvotāji sacīja, ka šis uzbrukums izraisījis elektroapgādes pārtraukumu visā pilsētā.
Pasaulē
2019. gada 28. marts, 07:23

Sīrija atvairījusi Izraēlas gaisa uzbrukumus Alepo provincē

Jauns.lv / LETA

Sīrija trešdien paziņoja, ka tās pretgaisa aizsardzība ir notriekusi vairākas raķetes, kuras raidīja Izraēla, uzbrūkot objektiem uz ziemeļiem no Alepo pilsētas.

"Armijas pretgaisa aizsardzība atvaira Izraēlas gaisa agresiju, kas bija vērsta pret vairākiem rūpniecības objektiem Šeihnadžaras rūpnieciskajā zonā uz ziemeļaustrumiem no Alepo, un notrieca vairākas ienaidnieka raķetes," vēstīja Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA, atsaucoties uz vārdā nenosauktu militāru ziņu avotu.

Vairāki Alepo iedzīvotāji sacīja, ka šis uzbrukums izraisījis elektroapgādes pārtraukumu visā pilsētā.

Alepo pirms un pēc kara

gallery icon

Londonā bāzētā Sīrijas aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) paziņoja, ka Izraēlas veiktajā bombardēšanā trāpīts "munīcijas noliktavām, kas pieder Irānas spēkiem un sabiedroto grupējumiem, un izraisītas milzu eksplozijas".

Šis ir pirmais uzbrukums Sīrijas teritorijai, kopš ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien parakstīja paziņojumu, ka ASV atzīst Izraēlas 1981.gadā veikto Golanas augstieņu aneksiju. Izraēla okupēja šo teritoriju 1967.gadā Sešu dienu kara laikā, atņemot to Sīrijai.

Kara šausmas Alepo

gallery icon

Izraēla janvārī uzbruka vairākiem Irānas objektiem Sīrijā dažas stundas pēc tam, kad tā pārtvēra no Sīrijas teritorijas izšautu raķeti. Šajos uzbrukumos saskaņā ar SOHR datiem tika nogalināts 21 cilvēks, pārsvarā Irānas pilsoņi.

Izraēla uzstāj, ka tai ir tiesības vērsties pret pozīcijām, kuras Sīrijā ieņēmuši Irānas spēki un Libānas šiītu grupējums "Hezbollah", kas ir Sīrijas režīma sabiedrotie.

Sīrijas režīma sēki Alepo austrumos piedalās ielu kaujās

gallery icon