foto: AP/Scanpix
"Ethiopian Airlines" traģēdijas aculiecinieks: "Visapkārt bija izkaisītas cilvēku ķermeņu daļas, dokumenti un pases"
"Ethiopian Airlines" lidmašīna "Boeing 737 8 MAX" traģēdijā gāja bojā 157 cilvēki.
Pasaulē
2019. gada 11. marts, 19:26

"Ethiopian Airlines" traģēdijas aculiecinieks: "Visapkārt bija izkaisītas cilvēku ķermeņu daļas, dokumenti un pases"

Jauns.lv

"Ethiopian Airlines" lidmašīnas "Boeing 737 8 MAX" traģēdijas aculiecinieki stāsta, ka pēc lidaparāta avarēšanas atskanējis skaļš sprādziens un gaisā pacēlušies milzīgi dūmi.

Traģēdijas aculiecinieks Nigusu Tesema stāsta: "Lidmašīna nokrita šeit. Bija skaļš sprādziens, un pēc tam gaisā pacēlās lieli dūmu mutuļi."

"Ethiopian Airlines" lidmašīnas avārijā Etiopijā gājuši bojā 157 cilvēki

gallery icon
51

"Mēs atskrējām uz notikuma vietu un bijām šokēti, kad ieraudzījām, kas noticis. Visapkārt bija izkaisītas cilvēku ķermeņu daļas, dokumenti un pases," viņš turpina.

foto: Ekrānuzņēmums
Traģēdijas aculiecinieks Nigusu Tesema: "Visapkārt bija izkaisītas cilvēku ķermeņu daļas, dokumenti un pases."

"Lidmašīnā bija daudz kenijiešu. Es redzēju arī studentu identifikācijas dokumentus no Amerikas. Redzēju etiopiešu un ķīniešu fotogrāfijas. Mēs šos dokumentus nodevām policijai," par piedzīvoto stāsta Tesema.

Aculiecinieks Gadisa Benti stāsta: "Kad lidmašīna krita, tās astes galu bija pārņēmušas liesmas. Piloti mēģināja pacelt lidmašīnas purngalu, bet, kad tas neizdevās, tā sasvērās no viena sāna uz otru."

"Kad tā pārlidoja mūsu mājām, lidmašīnas purngals sasvērās uz leju, bet aste gaisā. Tā ietriecās tieši zemē un uzsprāga. Mēs atskrējām palīgā, bet lidmašīna bija liesmās, un apkārt bija dūmi. Pēc tam mēs ieraudzījām šausminošus skatus," atceras Benti.

foto: Ekrānuzņēmums
Aculiecinieks Gadisa Benti: "Tā ietriecās tieši zemē un uzsprāga."

Jauns.lv jau ziņoja, ka Etiopijā svētdien avarēja nacionālās aviokompānijas "Ethiopian Airlines" lidmašīna "Boeing 737 8 MAX" ar 157 cilvēkiem, kas visi gājuši bojā. Lidmašīna bija ceļā no Etiopija galvaspilsētas Adisabebas uz Kenijas galvaspilsētu Nairobi.

Lidmašīnā atradās 32 valstu pilsoņi, kā arī ANO darbinieki, paziņojusi aviokompānija.

"Ethiopian Airlines" sniegtā informācija liecina, ka gājuši bojā 32 Kenijas pilsoņi, 18 Kanādas pilsoņi un deviņi Etiopijas pilsoņi. Upuru vidū ir arī astoņi Itālijas pilsoņi un tikpat daudz Ķīnas un ASV pilsoņu.

foto: AP/Scanpix
"Ethiopian Airlines" lidmašīna "Boeing 737 8 MAX" traģēdijā gāja bojā 157 cilvēki.

Gājuši bojā arī septiņi Lielbritānijas un septiņi Francijas pilsoņi, seši Ēģiptes pilsoņi, pieci Nīderlandes pilsoņi un četri Indijas pilsoņi.

Četri bojāgājušie bijuši ANO darbinieki.

Lidmašīna nogāzās sešas minūtes pēc pacelšanās gaisā no lidostas Etiopijas galvaspilsētā Adisabebā. Tā avarēja aptuveni 60 kilometrus uz dienvidaustrumiem no galvaspilsētas.

Lidmašīnā atradās 149 pasažieri un astoņi apkalpes locekļi, un tā bija ceļā uz Kenijas galvaspilsētu Nairobi.

Avārijas cēloņi pagaidām nav zināmi. Taču zināms, ka lidmašīnas pilots ziņojis par problēmām un viņam ļauts atgriezties Adisabebas lidostā.