foto: AFP/Scanpix
Reaģējot uz raķetes izšaušanu, Izraēla veic intensīvus uzlidojumus Gazas joslā
Izraēlas lidmašīnas Gazā izšāvušas sešas raķetes uz kustības "Hamas" un kaujinieku grupējuma "Islāma džihāds" objektiem.
Pasaulē
2019. gada 7. marts, 08:14

Reaģējot uz raķetes izšaušanu, Izraēla veic intensīvus uzlidojumus Gazas joslā

Jauns.lv / LETA

Izraēlas kara aviācijas lidmašīnas ceturtdien veikušas intensīvus uzlidojumus Gazas joslā, šādi reaģējot uz to, ka Izraēlas virzienā izšauta raķete un palaisti gaisa baloni, kuriem bijuši piestiprināti spridzekļi, ziņo Izraēlas armija.

Izraēlas lidmašīnas izšāvušas sešas raķetes uz kustības "Hamas" un kaujinieku grupējuma "Islāma džihāds" objektiem Hānjūnisā, Gazas joslas dienvidos, vēsta radio "Al Quds", atsaucoties uz drošības jomas amatpersonām un aculieciniekiem.

Nav ziņu, ka šajos uzlidojumos kāds būtu ievainots, tomēr objekti iznīcināti un tuvīnajām mājām nodarīti postījumi, vēsta radio.

Tikmēr Gazas joslas mediķi ceturtdien pavēstīja, ka no dzīves aizgājis 15 gadus vecs palestīniešu pusaudzis, kurš dienu iepriekš tika savainots Gazas pilsētas austrumos sadursmēs ar Izraēlas karavīriem.

Sefs Abu Zeids nomiris dažas stundas pēc tam, kad Izraēlas karavīru raidītie šāvieni bija savainojuši viņu galvā, teikts Gazas joslas veselības ministrijas paziņojumā.

Abu Zeids bija viens no pieciem palestīniešiem, kas tika sašauti trešdienas vakarā Gazas pilsētas austrumos sadursmēs starp demonstrantiem un Izraēlas karavīriem, kas bija izvietoti līdzās robežai.