foto: AP/Scanpix
Venecuēlā aizturēts ASV žurnālists, kuru pēc pratināšanas atbrīvo
Vedls bija veidojis reportāžas no Venecuēlas vairāk nekā četrus gadus.
Pasaulē
2019. gada 7. marts, 07:25

Venecuēlā aizturēts ASV žurnālists, kuru pēc pratināšanas atbrīvo

Jauns.lv / LETA

Venecuēlas drošības spēki trešdien aizturēja amerikāņu žurnālistu viņa dzīvoklī, paziņoja juristi un preses brīvības organizācijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Žurnālists pēc aizturēšanas vairāk nekā 10 stundas pavadīja militārās pretizlūkošanas dienestā, bet pēc tam tika atbrīvots un viņu ir paredzēts izraidīt no Venecuēlas, ziņoja ASV mediji.

Piecu drošībnieku vienība melnās uniformās un ar rakstisku orderi pieprasīja, lai viņi tiktu ielaisti Karakasas dzīvokļu ēkā, kur dzīvoja žurnālists Kodijs Vedls, pastāstīja žurnālista kaimiņi. Divas stundas pēc tam viņi iznāca no ēkas kopā ar Vedlu, kurš nesa lielu čemodānu un tehniskā aprīkojuma somu.

foto: AP/Scanpix
Vedls bija veidojis reportāžas no Venecuēlas vairāk nekā četrus gadus.

"Viņš neko neteica. Viņš gāja mierīgi," sacīja ēkas durvju sargs Huans Hosē Arake.

Vedla aizturēšana notika tajā pašā dienā, kad Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro valdība pasludināja Vācijas vēstnieku Danielu Krīneru par "persona non grata" pēc viņa paustā atbalsta Venecuēlas opozīcijas līderim Huanam Gvaido.

Krīners bija Eiropas valstu vēstnieku grupā, kas sagaidīja Gvaido, kad viņš pirmdien atgriezās Karakasā no brauciena pa Latīņamerikas valstīm.

Vedls bija veidojis reportāžas no Venecuēlas vairāk nekā četrus gadus. Pēdējā laikā viņš strādāja kā ārštata žurnālists telekanāla ABC meitsabiedrībā Floridas štata Maiami pilsētā, bet viņš veidojis reportāžas arī laikrakstam "Miami Herald" un britu avīzei "The Telegraph".

Viņš ieradās Venecuēlā, lai kā angļu valodas korespondents strādātu valsts telekanālā "Telesur".

Drošības spēki aizturēja arī Vedla Venecuēlas asistentu Karlosu Kamačo, līdzīgā veidā aizvedot no viņa mājas Karakasā, ziņoja vietējie mediji.

Abu žurnālistu aizturēšanas iemesls vēl nebija zināms.

Venecuēlas augsta ranga ierēdņi ziņu aģentūrai “Associated Press” (AP) nekomentēja šo lietu un pat neapstiprināja aizturēšanas faktu.

Vedls un Kamačo tika aizvesti uz Militārās pretizlūkošanas ģenerāldirekciju un tika nopratināti, bet pēc tam viņus atbrīvoja.

ASV ziņu medijs “Local 10“ trešdienas vakarā citēja Vedla teikto, ka viņš atrodas Karakasas Simona Bolivara starptautiskajā lidostā un gaida lidmašīnu, kas viņu aizvedīs atpakaļ uz ASV.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās