foto: AP/Scanpix
ANO izveidota Venecuēlas prezidenta Maduro atbalsta grupu
Līdzšinējais Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro.
Pasaulē
2019. gada 15. februāris, 07:30

ANO izveidota Venecuēlas prezidenta Maduro atbalsta grupu

Jauns.lv / LETA

Venecuēla ANO izveidojusi neoficiālu grupu līdzšinējā prezidenta Nikolasa Maduro atbalstam, ceturtdien preses konferencē ANO galvenajā mītnē Ņujorkā pavēstīja Venecuēlas ārlietu ministrs Horhe Arreasa.

Grupas izveidošanas mērķis ir "ANO statūtu aizstāvēšana", kas šobrīd Venecuēlā tiek pārkāpti, sacīja ministrs. Ar šo paziņojumu viņš nāca klajā, klātesot vēl 16 valstu, arī Krievijas, Kubas, Nikaragvas, Sīrijas, Irānas un Ziemeļkorejas, diplomātiem.

Kā sacīja Arreasa, viņam līdzās ir "daļa grupas", tiesa gan, precīzu tās sastāvu viņš neatklāja. Palestīniešu pašpārvaldes diplomāts norādīja, ka grupā ir aptuveni 50 valstis.

Arī Krievijas pārstāvis ANO Vasīlijs Ņebenzja sacīja, ka grupā ir aptuveni 50 nepievienojošos valstu kustības valstis, kuru priekšā pirms tam uzstājies Arreasa. Šīm valstīm attiecībā uz "pieeju starptautiskajām tiesībām, ANO statūtiem ir tādi paši uzskati kā mums", sacīja Krievijas diplomāts.

Iedzīvotāji Venecuēlā pieprasa prezidenta Nikolasa Maduro atkāpšanos

Desmitiem tūkstoši venecuēliešu trešdien izgājuši ielās, lai pieprasītu prezidenta Nikolasa Maduro atkāpšanos un varas nodošanu opozīcijas kontrolētajam parlamentam. Kā ziņots ...

gallery icon
23

Nākotnē, iespējams, tiks sasaukta starptautiska konference Maduro valdības atbalstam, izsakoties par turpmākajiem soļiem, pieļāva Ņebenzja.

Janvārī sevi par Venecuēlas pagaidu prezidentu pasludināja opozīcijas līderis parlaments spīkers Huans Gvaido, kuru jau ir atzinušas apmēram 50 valstis, arī ASV.

foto: AFP/Scanpix
Janvārī sevi par Venecuēlas pagaidu prezidentu pasludināja opozīcijas līderis parlaments spīkers Huans Gvaido.

Maduro prezidenta amatā tomēr turpina atzīt tādas valstis kā Krievija un Ķīna.

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs pirmdien vēlreiz piedāvāja uzņemties vidutāja lomu centienos panākt atrisinājumu Venecuēlas krīzei.