foto: EPA/Scanpix
Londona lauž līgumu par papildus prāmjiem bezvienošanās "Breksita" gadījumā
Lielbritānijas valdība lauzusi pretrunīgi vērtēto līgumu ar uzņēmumu "Seaborne Freight".
Pasaulē
2019. gada 9. februāris, 14:21

Londona lauž līgumu par papildus prāmjiem bezvienošanās "Breksita" gadījumā

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas valdība sestdien paziņojusi, ka lauzusi pretrunīgi vērtēto līgumu ar uzņēmumu "Seaborne Freight" par papildus prāmju nodrošināšanu bezvienošanās "Breksita" gadījumā.

Bija iecerēts, ka jaundibinātā kuģniecība nodrošinātu satiksmi starp Remsgitu Lielbritānijā un Ostendi Beļģijā, lai atvieglotu satiksmi starp Duvru un Kalē, jo robežkontrole, kuru būtu nepieciešams uzsākt bezvienošanās "Breksita" gadījumā, radītu sastrēgumus šajā maršrutā.

Pēc tam, kad ziņas par līgumu parādījās atklātībā, kļuva zināms, ka "Seaborne Freight" rīcībā nav neviena kuģa un ka uzņēmums nekad iepriekš nav nodarbojies ar prāmju satiksmes pakalpojumu sniegšanu.

Valdība izpelnījās asu kritiku par līguma parakstīšanu, kura kopsumma sasniedz 13,8 miljonus mārciņu (15,8 miljonus eiro).

Pēc tam, kad no darījuma izstājās "Seaborne Freight" partneris Īrijas uzņēmums "Arklow Shipping", kļuva skaidrs, ka kuģniecība nespēs pildīt savas līgumsaistības pret valdību, sestdien paziņoja Transporta ministrija.

Ministrija norādījusi, ka valdība jau ved sarunas ar vairākiem citiem uzņēmumiem par papildus prāmju nodrošināšanu bezvienošanās "Breksita" gadījumā, tostarp satiksmei no Remsgitas ostas.