foto: AFP/Scanpix
Par komā guļošās pacientes izvarošanu Arizonā apcietināts mediķis
Par 14 gadus komā guļošas pacientes izvarošanu aizturēts 36 gadus vecais medicīnas darbinieku Neitanu Suterlandu.
Pasaulē
2019. gada 23. janvāris, 22:43

Par komā guļošās pacientes izvarošanu Arizonā apcietināts mediķis

Jauns.lv

Policija ASV Arizonas štatā aizdomās par 14 gadus komā guļošas pacientes izvarošanu apcietinājusi 36 gadus veco medicīnas darbinieku Neitanu Suterlandu, ziņo "BBC". Suterlands strādājis "Hacienda HealthCare" medicīnas iestādē medmāsas profesijā.

Vīrietis tiek apsūdzēts par seksuālu vardarbību un ļaunprātīgu neaizsargāta pieaugušā izmantošanu. 

foto: AFP/Scanpix
Par 14 gadus komā guļošas pacientes izvarošanu aizturēts 36 gadus vecais medicīnas darbinieku Neitanu Suterlandu.

Jau ziņots, ka Arizonas štata "Hacienda HealthCare" slimnīcā kāda sieviete, kura 14 gadus atrodas komā, pērnā gada 29.decembrī pasaulē laidusi dēlu.

Pēc notikušā policija veikusi DNS analīzes visiem slimnīcā strādājošajiem vīriešiem. Apcietinātais Suterlands bijis licencēta medmāsa un viņa pienākums bijis aprūpēt cietušo pacienti. Aprūpes laikā arī noticis izvarošanas gadījums. Viņš slimnīcā strādājis kopš 2011.gada un izmeklēšanas procesā tiks skaidrots, vai viņš nav atbildīgs par vēl kādiem noziegumiem.

foto: AP/Scanpix
"Hacienda HealthCare" medicīnas iestāde Arizonā.

Mediķi nenojauta, ka sieviete ir stāvoklī, līdz viņai sākās dzemdības. Zīdainis atdots aprūpē komā guļošās pacientes ģimenei. "Ģimene vēlētos, lai paziņoju, ka zēns tiks pienācīgi aprūpēts," ziņo ģimenes advokāts.

Cietušās ģimene atklājusi, ka sieviete ir invalīde un bērnībā piedzīvoto lēkmju dēļ atrodas teju veģetatīvā stāvoklī. Viņa spēj reaģēt uz skaņām un veikt ierobežotas kustības. "Viņa ir tāds pats cilvēks, kā pārējie, tikai ar garīgās attīstības traucējumiem. Viņai ir jūtas un viņa spēj reaģēt uz cilvēkiem, sevišķi uz viņas ģimeni," stāsta advokāts.

Preses konferencē, kurā tika atklāta izmeklēšanas gaita un apcietinātās personas identitāte, Arizonas policija atklāja, ka šī lieta pašreiz ir kļuvusi par prioritāti. "Mēs šo apcietinājumu bijām parādā cietušajai," stāsta policijas šefs Viljamss, "un galvenokārt mēs to bijām parādā jaunākajam mūsu kopienas loceklim - nevainīgajam bērnam."

foto: ekrānuzņēmums no video
Policija nopratina apcietināto Neitanu Suterlandu.

Policija vēl skaidros, vai Suterlands bijis nodarbināts kā pacientu kopējs vēl kādās medicīnas iestādēs.

Notikušā dēļ no amata akāpies "Hacienda Healthcare" vadītājs Bils Timonss.

Tēmas