foto: TASS/Scanpix
Krievijā sagruvušās daudzdzīvokļu mājas drupās atrastas jau deviņu cilvēku mirstīgās atliekas
Pasaulē
2019. gada 1. janvāris, 19:09

Krievijā sagruvušās daudzdzīvokļu mājas drupās atrastas jau deviņu cilvēku mirstīgās atliekas

LETA

Magņitogorskā no sagruvušās daudzdzīvokļu mājas drupām otrdien izceltas divu cilvēku mirstīgās atliekas, līdz ar to bojāgājušo skaits pieaudzis līdz deviņiem.

Spēcīgs gāzes sprādziens Magņitogorskā sagrauj deviņstāvu mājas kāpņu telpu

Krievijas Magņitogorskas pilsētā spēcīgā sprādzienā pirmdienas rītā sagruvuši stāvu pārsegumi vienā desmitstāvu nama sekcijā un gājuši bojā vismaz četri cilvēki, ...

gallery icon

Jau vēstīts, ka šodien drupās tika atrasts dzīvs desmit mēnešus vecs zīdainis, kurš guvis smagus apsaldējumus, galvas traumu un vairākus lūzumus. Krievijas Veselības ministrija viņa stāvokli raksturoja kā smagu.

Bērns drupās atradās 35 stundas un izdzīvojis tikai tāpēc, ka bija ievīstīts segā bērnu gultiņā.

Gaisa temperatūra Magņitogorskā ir ap mīnus 20 grādiem pēc Celsija.

Magņitogorskā pirmdien plkst.6 no rīta pēc vietējā laika (plkst.3 pēc Latvijas laika) spēcīgā sprādzienā sagruva stāvu pārsegumi veselā desmitstāvu nama sekcijā.

Līdz šim drupās atrastas deviņu cilvēku mirstīgās atliekas. Seši cilvēki izglābti, bet vairāk nekā 30 daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāju atrašanās vieta nav zināma. Viņi tiek uzskatīti par pazudušiem.

Domājams, ka sprādzienus daudzdzīvokļu mājā izraisīja gāzes eksplozija.

Glābēji visu nakti pārmeklēja drupas, bet šorīt meklēšanu pārtrauca, lai celtnieki varētu nojaukt vai stabilizēt ēkas konstrukcijas, kuras arī draud sagrūt.